• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat pay & cross med Aleccis i Vissmålen

  Funderade först på om man kunde kalla det "resultat" - precis som jag skriver efter tävlingar och P&Js. Men ja, jo, den pay and crossen de hade förra året var mer "prova på". Men i år stod det faktiskt i proppen typ "rosett efter felfri runda" eller hur det nu var formulerat.
   
  Well, det kändes som det verkligen var att ta i och hoppas på något sådant. Haha, är ju min glada häst vi snackar om här. Den glada hästen som ska titta på allt och bli spänd, stressad och ha skitbråttom när det händer något nytt/annorlunda. Men vi hade ju faktiskt "tränat" lite, och även om det inte är samma sak, så kändes det ändå som att hon nog kunde lära sig att även "bråte" kan vara hoppbart.
   
  Mycket riktigt! Bangången var uppsutten, givetvis i skritt. Man fick inte visa hästarna hindren "för mycket", men lite lagom sådär. Jag var noga med att redan från början ge samma inbjudan till framfart som jag har ungefär när vi ska möta ett större fordon. Det finns bara en riktning, och den är framåt. Även om vi, som igår då, inte skulle fram just då utan faktiskt bredvid eftersom vi, givetvis, bara skrittad och inte hade startat.
   
  Jag var först ut. Travade förbi lekparken med barn och hon var lite motvillig = förstod inte riktigt. Men när jag ville ha galopp så gav jag en energifull fattning med mer ben än vanligt och sen uppmuntrande låta henne gå på framåt lite innan jag måttade in henne mot första hindret; en tjockare trädstam, och höll om, ramade in och gav henne inget annat alternativ än att hoppa. Det gick bra! Andra hindret var lite samma sak där. Hon springer ju gärna, och hoppar gärna och det syntes nog inte men en liten känsla av oförståelse var vad jag kände. Sen började hon förstå grejen och efter tredje hindret sen så började hon ligga på. Ett av de svåraste hindren var "husen" (ankhus+kaninhus bredvid varandra) men det var bara att göra som tidigare; tydligt tala om vart vi ska. I hoppet drog nog lite åt vänster, men hoppade gjorde hon. Vidare runt och bortåt, neråt och över fler hinder. Det flöt på så himla bra! Hon verkade liksom ha förstått vid det laget.
   
  Ett gäng stående däck trampade hon om och tittade på precis innan språnget och eftersom vi kom bra räknade jag inte med ett omtramp där så jag kom i bakvikt och råkade dra henne i munnen över det hindret. Fy skäms! Sen hade jag dåligt samvete i några galoppsprång men Aleccis verkade inte ens ha märkt det (rättare sagt brydde hon sig inte om det). Efter stubbarna sedan var det galoppsträcka igen och det var så härligt att ställa sig upp, lätta lite, lite i handen och så tog hon för sig framåt längs stigen. Åh <3 Banken som var det som väntade var nog det hindret som hon tittade allra, allra minst på. Jag vill ändå ta ner henne lite där eftersom det var ett nerhopp = inte så vanligt. Vi har hoppat bank upp, men inte ner, plus att jag var lite orolig om det var svårt att se när allt var grönt och vi kom i uppförslut. Men hon gick som tåget. Sen låg hon på igen och mot de kommande stockarna var det som att rida henne mot vilket hinder som helst. Vidare återigen på en galoppsträcka. På en stig bredvid hagar med hästar. Det var inga problem, men däremot låg det en katt på stigen när vi kom galopperandes så vi hade lite chicken race tills båda flög åt varsitt håll, haha. Tillbaka på stigen och fortsatte. Upp på en grusväg - slutspurten - och över sista hindret. Där var jag fan lipfärdig alltså. VILKEN JÄVLA HÄST!!!
   
  Hon bara går in och kör som om det är världens mest naturliga grej! Hon är nog rätt klok ändå, den där hästen <3 Felfritt (dagens enda ekipage utan stopp - impad hästägare!) och en välförtjänt rosett i tränset, haha :D Åh, bästa, underbara hästen!
   

  Fler bilder kommer! Har ett helt gäng, men ingen tid. Så det kommer när det kommer.


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Grattis :D

  Svar: Tack! :D Typ överlycklig för en sådan relativt liten obetydlig grej :P Men det är väl charmen med hästeriet och tur man uppskattar när det går bra, även om det är smågrejer (;
  vinna.blogg.se

  2014-07-18 @ 23:32:01 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Skit i hur "litet" det var, poängen är ju att du (och bruna glada hästen) är nöjda :D

  Svar: Ja, så är det faktiskt :) Och nästa gång siktar vi på de lite högre hindren :D
  vinna.blogg.se

  2014-07-27 @ 15:51:54 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.