• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När regn- och åskovädret drar in...

  Skaplig uppstigning och dressyr i skogen och i byn med Pärlhästen som var först ut för dagen. Fluffigt guld på fyra ben, som vanligt :') Hon snubblade sådär som hon kan göra när det är oengagerat ibland så då gick jag på henne och red lite tuffare några meter. Kan tyckas fult mot henne, men det fungerar. Hon är oengagerad och då blir det engagemang = inget mer snubbel. Det var typ det enda som inte var asbra på hela den turen. Hon är allt bra fin att rida nu, faktiskt. Tanten kan.
   
  Drog söderut och åkte L - dressyr på banan. Vi provade (och vi visste att hon inte kunde) galoppombyte senast bara för att kolla läget, typ. Idag satt dem! Rent varje gång åt ena hållet och lite svajigt åt andra - imponerande! Lättlärd häst det där alltså. Gjorde givetvis andra saker också.
   
  Tillbaka på gården för Aleccis tur. Ska starta terräng på torsdag igen och kom på att den enda gång jag kan hinna hoppa henne innan dess är idag så, så fick det bli! Jag var otroligt mesig och hade ingen jävlar anamma alls men på det viset att det blir tre där det ska vara fyra. Annars gick det bra. Hon vet vad jag vill nu för tiden i alla fall, men det kan alltid bli bättre. Nöjd med tanke på att jag inte var mitt vassaste jag.
   
  Sist ut Lillis. Tänkte först både åka lite på honom och låta honom kolla transporten men kom ganska snabbt fram till att det blir mycket för en liten bäbis. Så vi nöjde oss med att kolla på transporten. Sist han åkte - vilket var första gången i hans liv - så åsamkade han ju sin skada. Så jag tänkte att han skulle ta avstånd. Det gjorde han först (typ den första halva minuten och de första stegen), men sen sa han att han var rätt sugen på morot - kosta vad det kosta vill, typ. Så vi gjorde bra mycket mer än vad jag först tänkte (beroende på hans reaktion då, såklart). Upp och ner för lämmen x antal gånger - smärtfritt och så okomplicerat det bara kan bli för en treåring som borde förknippa den med iaf lite obehag. Jag hade medvetet tagit ut tanterna som fick stå och beta en bit bakom oss för att stämningen skulle vara lugn och trygg. Så hela alltet kändes otroligt lovande. Nyfiken (hungrig) ponny - och så var det den där lilla detaljen att han är en valack! Haha, och en "typisk" sådan som bekräftar alla mina fördomar ;)
   
  Nu väntar gokart och i samma veva öppnar sig himlen (y)
   
  Två av dem <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.