• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hopphopp

  Okej, såhär tänkte jag då. Hoppade med Aleccis idag - blir mycket av den varan, men det behövs! Vi behöver verkligen både språng men även anridningar och landningar och allt därtill. Så ja, mängdträning. Göra bra ridning till en permanent ridning.
   
  Vi var flera stycken på banan och jag har så svårt för det. Absolut inget illa ment mot någon utan jag rider så sällan med andra så jag vet inte var jag ska vara, hur jag ska vara eller vad jag ska göra. Känslan jag får är att jag blir väldigt "liten". Men samtidigt vill man ju ta för sig för att göra det man ska och kan avsluta sedan = inte vara i vägen.
   
  Aleccis var faktiskt fin. Förutom att hon var jättekissnödig och totalvägrade att kissa! Hon har aldrig varit sådan tidigare, för hon var extrem idag. Så fort vi stannade så fick jag inte fram henne. Fick skänkla som om det vore en staty jag satt på. Så det var rätt jobbigt. Men så fort jag fick henne till att röra på sig så tyckte jag det kändes bra.
   
  Det märks så väl att vi har utvecklats och hittat varandra väldigt mycket den senaste tiden. Den bättre ridningen är verkligen på ingång och kommer mer och mer "automatiskt". Två stopp fick vi. Båda gångerna framför hindret - dvs ingen förbispringning at all. Inget är såklart önskvärt - men hellre stopp än förbi! Båda gångerna var för att jag tog med den där "lilla" och "i vägen"-känslan mot hindret och det går inte. Det behövs mer tryck och framåttänk. Så det var mitt mentala som spökade. Det är så svårt att anpassa sig när man inte vet vad som förväntas av en, så enkelt är det.
   
  Avslutade med att ta några hinder som en bana. Det kändes okomplicerat, förutom att jag backar av som fan mot vissa hinder :S och sen släpper jag iväg henne efteråt. Bara för att jag KAN bromsa om jag vill/måste, så får jag absolut inte göra det för att jag tvivlar på min avståndsbedömning för när jag började backa av fann vi definitivt inte några lägen och det blev kråkhopp. Så två sådana fick vi till också. Riktiga kråkhopp. Första tappade jag även stigbygeln och höll bara i mig efteråt, haha. Men det andra så gick det i alla fall att fortsätta även om det var vrålkass ridning till det hindret.
   
  Att jag aldrig kan hålla mig kortfattad?! Aja, Aleccis var fin. Jag red hyfsat när vi väl hoppade. Det kändes BRA. Så nu har jag skickat iväg en anmälan till P&J i Sävsjö på tisdag! (Det enda som finns i närheten där jag inte jobbar.)
   
  Fick förresten höra att hon såg lugnare ut! Kul att det syns - för det känns jätteväl. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.