• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hej där sommar!

  Snacka om att det har hettat till idag! Men jag klagar inte. Äntligen värme, äntligen riktig sommar!
   
  Började dagen med L och avslutade den med S, och där emellan red jag Aleccis och gjorde något jag länge längtat efter; tagit det lugnt! Satte mig själv och åt på en uteservering och drog ut på det, köpte en glass och satt på en bänk och åt den. Haha, lite ensamt kanske, men så bor ju alla mina kompisar på andra platser än där just jag håller till. Men det är rätt skönt det också, ändå. Frivillig ensamhet.
   
  Aleccis då. Hoppade lite, och det är så viktigt med att verkligen komma ner i sadeln och ha henne framför mig. Asviktigt! Och så lugnet som är nummer ett, skänklarna som är nummer två och händerna som är nummer tre. Åh, då blir det så bra! Dessvärre var hon inte helt tillfreds idag, utan hon stack något fruktansvärt efter hindren. Vi låg ner i kurvorna liksom, men jag börjar lära mig detta att fortsätta "gå på" = tänka framåt och balansera upp ändå, och fånga upp och sen bara hoppa. Bara hoppa. Det låter så enkelt. Två missar gjorde jag idag; det första var - mina nya dåliga grej - att backa mot hindren. Bromsa ner, så vi kommer närmare, närmare och närmare. Sen står vi en dm från hindret men fortfarande med hopp-energi, så får hon hoppa stillastående. Inget bra. Framförallt inte på a-hindret i en kombination. Så jag styrde ut efter det kråkhoppet och så gjorde vi om. Denna gång med bättre fart och då var det inga problem. Nästa miss jag gjorde var en sådan där "classic". Högersväng, tycker inte vi var helt raka och försöker "rätta till" det genom att släppa(!) yttertygeln. Hej hej volt och göra om - göra rätt. Sen var det inga fler misstag!
   
  I och med värmen så tog vi det rätt lugnt. Red bara ett kortare pass men tog några hinder ihopsatt till en bana efteråt. Det kändes riktigt bra! Alltså, hon stack som sagt. Rejält. Men det är inget jag lägger någon stor vikt vid precis nu eftersom jag tycker det kändes som det blev hennes "försvar" i värmen.
   
  Vad jag gör just nu är att försöka hoppa regelbundet och "mängdträna" för att komma in i den bra ridningen som passar Aleccis och jag jobbar hårt för att det ska bli vår permanenta ridning där vi senare kommer utveckla vidare. Det är målet just nu. Gå ner på djupet och befästa stabil ridning.
   
  Något annat jag reflekterade över idag är henne språng. Vissa blev skit idag då hon var så satans stark, men generellt verkar det jag jobbar med nu uppmuntra henne till att hoppa rundare och inte så mycket längdhopp. Visserligen sticker hon ju - vilket inte är önskvärt, men det är väldigt skönt att hon inte tar i och hoppar lika mycket framåt och liksom tar sats framåt över hindren = går ännu fortare efteråt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.