• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hållbarhet vs lydnad

  Ibland får man välja. Jag är inte där än. Där att jag får Aleccis att göra precis som jag vill. Vi har gjort enorma framsteg; jag som ryttare, hon som lugnare häst och så vi tillsammans som ekipage. Men jag vill, som jag gärna återkommer till, mer än så. Jag vill rida henne hållbar. Jag vill få henne att jobba rätt och det är så svårt.
   
  Men på vägen får man inte glömma bort lydnaden. Jag känner att jag gärna gör det. Lydnaden ger också en hel del och den är så viktig. Ja, kroppen måste finnas för att tävla - men om vi ska bli bättre och få bättre resultat så måste hon blir lydigare. Därför provade jag att rida henne fram till bettet på ett annat sätt idag. Lite, lite mer bestämd men ändå inte ful. Jag blir gärna mesig handen när jag rider henne på pelhambettet. Det ger inte bara mesiga nävar utan även mesiga skänklar, och mesig ridning - hela vägen. Jag måste sluta mesrida.
   
   
   
   

  Jag måste värdera även lydnaden, och proritera den högre emellanåt för att vi inte ska fastna här.
  Åh vad fin hon är! (Men manen är gräslig. Min sits likaså...)


  Kommentarer
  Emma

  Sedärja! Jättefin!!

  Svar: :D
  vinna.blogg.se

  2014-07-12 @ 06:12:57 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.