• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • För en gångs skulle lite flyt i regnet

  Var ute hos L. Störtskuren kom ganska överraskande ändå, då det var riktigt fin tidigare på förmiddagen. Men sen höll eländet i sig. Världens regn! Så jobbigt. Men vi hann få in mina hästar innan det värsta kom och som tur var så hann det gå över en hel del innan vi red iväg. Barbacka. Den bästa barbackaturen någonsin med Aleccis! Hon var så lugn i början, jättefin och ridbar. Även efter att vi hade galopperat kunde vi göra skänkelvikningar på vägen på ett så avslappnat sätt det bara är möjligt. Hon blev piggare ju längre vi red, men ändå var helheten riktigt bra och ja, vår bästa tur barbacka. För mig betyder det mycket, efter vår lilla incident i februari förra året där hon stack för mig och jag blev rejält trampad på. För Ida och Pärla gick det finfint också.
   
  Igår vräkte det ner hela dagen men då hade jag också flyt! Vid nio på kvällen red vi iväg och var tillbaka runt tio och hela tiden var det uppehåll. Skönt! Hon var fin då med, men blev skitpigg ju längre vi red. Kan bero på att jag lät henne galoppera mycket med fokus på att kondisen och sen gjorde vi tempoväxlingar på det. Dessutom galopperade vi uppför hela himlabacken så det är inte konstigt att hon satte in högre växlar när hon blev lite trött. Hon kom tillbaka rätt lätt ändå när vi gjorde tempoväxlingarna men sen "vet" hon att det är dags för galoppombyte (vilket det inte var) så då bytte hon galopp och sen ökade hon på igen, suck. Så där fick jag mota henne en del. När jag gör byten så plockar jag ner henne lite, och då har hon väl lärts sig det nu, haha. Nackdelen med lättlärda hästar - de lär sig allt fort, även när det inte är "rätt"/vad man önskar precis alltid.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.