• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det blir inte alltid som det borde

  Oavsett hur mycket man verkligen försöker akta alla vilda, och tama, djur så är det ibland svårt att se hur det faktiskt ser ut. Vi pratar landet, vi pratar sommarsysslor, skörd och högt gräs. Det stryker regelbundet med rådjurskid i slåtterkrossen och andra djur i olika redskap. Tragiskt nog. Det är verkligen så svårt att se alla. Det värsta av allt är att hur mycket man än blundar, förskönar eller låtsas som ingenting - så finns det, och det är en verklighet som är svår att komma ifrån. Jag klarar verkligen inte av döda djur. :'(
   
  I dagarna strök det med en (vild) kattmamma... Kvar blev två kattungar, omkring fem veckor gamla. Det var givetvis en olycka (ingen visste att det ens hänt förrän en hund hittade dem), och det är alltid olyckor när djur blir skadade/dör, avsett om det är skörd eller i trafiken. Jag mådde riktigt dåligt hela kvällen igår och tänkte mycket på dessa stackare som blev utan sin mamma. Det var en himla tur att dem hittades i ett dike (både ungarna och den döda kattmamman bredvid) så de inte svalt ihjäl.
   
  Vi löste det så bra vi kunde, och petade i dem lite skinka (det var vad som fanns) och vatten via en plastspruta. Under natten sov de i en bur, och idag när ändå veterinären kom så kikade hon på dem för att kolla tillståndet. Min syster har nu tagit på sig ansvaret att ta hand om dem. Jag ringde lipandes runt till alla jag kunde komma på igår för att hitta någon som kunde lösa det uppkomna problemet så jag är verkligen tacksam för att min syster kunde ta dem. Själv kunde jag inte heller ta dem pga jobbtiderna.
   
  Livet är verkligen värdelöst. Djävulens jävla hittepå. Fan vad jag hatar människor, alltså hela mänskligheten.  Jag hatar att vi människor finns, för det är alltid, alltid, ALLTID, oss det beror på från början. Hade vi aldrig funnits så hade inte dagens djur mått så dåligt och dött ut, en sort efter en annan (titta bara på isbjörnarna t ex).
   
  Jag vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med detta. Men det är verkligheten. Stadsbor känner nog inte till hur det ser ut på sommarhalvåret. Trafiken, ja där händer det regelbundet viltolyckor och det märker de flesta (media, snack) men i skördetider är det snarare mer regel än undantag med dödsfällor. Det är så tragiskt och ledsamt.
   
  Jag mår mycket, mycket sämre över djur än människor som far illa. Har mycket mer empati för djur, helt klart. Sen tycker jag, faktiskt, att avlivning är ett vettigt alternativ rätt ofta ändå. Och ja, jag är för dödshjälp för människor. Tänk vad mycket lidande vi hade kunnat komma undan!
   
  Men tanken var egentligen att försöka vinkla det positivt (det blev visst inte så), eftersom situationen löste sig, tack och lov. Ibland är vi människor rätt bra ändå. Ta ansvar.
   
  Kattungen på bilden är inte en av dem två i inlägget.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.