• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att idag mår jag

  Kom på, mitt i matlagningsoset, att idag är nog tamejfan årets bästa dag - om man ser till helheten. Jag har varit så ambitiös!
   
  Började dagen med L, fortsatte sedan att rida min Glada Bruna häst som även hon var väldigt ambitiös men ändå relativt lugn. Att hon är riktigt, riktigt trevlig att rida nu! Hon valde skogen, och jag LP så vi red genom skogen ner till LP och dressyrade litegrann. Avslutade med att vända sådär snävt, eller försök till snävt. När hon taggar upp blir det svårt att få med hästen kvickt runt. Men åh, vad vi tycker det är roligt - båda två! Hon hoppar fram som en känguru till slut och jag kan inte sluta le. Red en sväng runt byn innan vi styrde hemåt igen.
   
   
  Fortsatte med att göra otroligt dumma saker med Ynglingen. Jag lät honom ha på sig ett träns för två veckor sedan ungefär men har inte gjort något med honom mer än så, sedan dess. Idag fick han prova sadeln också. Hade grimman över tränset och så gick vi runt på gårdsplanen lite. Gick sedan neråt, vägen mot byn, och sen stannade vi och så satte jag foten i stigbygel, la lite vikt i den, la mer vikt i den och ställe mig i den. Tänka att vafan, och så la jag över benet så jag satt på honom. Satt en kort stund, och satt sedan av igen. Gick vidare lite till neråt. Stannade och satt upp igen. Helt utan någon form av "säkerhetslina"; ingen medhjälpare eller ledare så långt ögat kunde nå. Cool kille! Satt tillräckligt länge för att ta ett kort denna gång. Satt sedan av igen och så gick vi lite till neråt. Han fick även träffa cyklar, möta en bil och träffa kompis med far på promenad med sina hundar. - Mycket nytt idag!
   
  Ärligt talat så känner jag att det är hög tid att introducera "ridvärlden" för honom nu för han ger ett intryck av att vara understimulerad - och han är så jobbig! Haha, så han ska minsann börja få tänka lite ;) Han har ju heller aldrig varit halt så jag ser inget hinder till att börja åka på honom. Sen är det så att jag måste "passa på" medan tillfälle ges; i form av tid som alltid är en bristvara i mitt liv.
   
  Därefter var det S tur. Vi är nog lika nöjda allihop, inklusive hästen. Vilken häst, och idag var det trettionde gången jag satt på honom, totalt. Så vi är allt lite impade! Riktigt trevlig häst.
   
  Och sist, men inte minst, min gamla Pärlahäst <3 En kärlekstur bland blinningarna i kvällssolen, haha. Och sen byn. Jag var på henne litegrann för att hon, IGEN, trodde att hon hade semester (haha, stackars häst), men när hon förstått att det var jag som satt där uppe så blev hon sitt rätta jag igen. Mysig tur, och hon kändes bra. Hon har nog allt en topp nu, tror jag. Härliga gamla hästen.
   
  Vädret har varit helt perfekt hela dagen - och bara det är ju helt fantastiskt! Men inte nog med att hästdelen av dagen ar tiptop, utan sen ställde jag mig framförspisen och gjorde egna biffar - mina första egna. För mig är det stort. Riktigt stort. Hatar ju allt vad matlagning heter, så det blir mest pasta och skärpmat annars. Så ja, helheten av dagen - från hästar till matlagning - har verkligen varit bra. Känns riktigt skönt att ha hunnit med så pass mycket faktiskt.
   
  Bildbevis! Och hur mycket stör man sig inte på manslingan som är på fel sida *kliar*


  Kommentarer
  Emma

  Mm stör mig med, men fix av sånt kan ju utlösa en del damp på små vildhästar ;)
  Hur läker såret? Skönt att han kan ha sadelgjord iaf! (Eller gjorde du som Eamon och red utan? ;)

  Svar: Exakt! Därför fick den hänga där och störa mig. Men det var det första jag gjorde när jag satt av - rättade till skiten!Det går bra! Såret är "stängt" men kanske 2-3 cm "upp" i vecket så det finns fortfarande lite yta att lägga flugägg på = tröjan får vara kvar lite till för säkerhets skull. :)

  Alltså detta var typ den roligaste kommentaren på länge! När jag läste det sista, så kände jag mig helt plötsligt som världens mest töntiga och sämsta Eamon Hickey-wannabee/kopia, HAHA! Men nej, sadelgjorden är min bästa vän så den fick vara på. Vore ju allt lite spännande att prova utan, iofs (; Det pallar han säkert, så varför inte prova? *här finns inga gränser* (obs, jag var faktiskt inte ens seriös för en gångs skull ^^*
  vinna.blogg.se

  2014-07-16 @ 22:42:24 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.