• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vintervägar och tittig häst

  Red som sagt med min syster idag. Jag frågade vilken av dem hon ville ta, så vi kom fram till att vi skulle börja "som vanligt" och därefter byta för skojs skull. Aleccis (anatomiskt tredelat bett) kändes jättemjuk och fin i början. Vi gjorde lite skänkelvikningar medan vi skrittade och ja, hon kändes trevlig. Efter lite trav och galopp så bytte vi häst. Det första min syster sa när hon hade skrittat lite var: "Vad tittig hon är!". Ja, jag säger ju det! Tittig som fan på allt och så spänner hon sig väldigt lätt. Men det gick bra. Skritt och trav, sen råkade Aleccis falla in i galopp men de bröt av så det gick också bra. Mer trav och sen skritt. Vi red över stora vägen och sedan in på en annan grusväg. I mitten på den stod en soptunna med två påsar knutna på som fladdrade lite, men det tänkte inte jag på så jag bad dem prova att galoppera lite. Det gick bra till de kom fram dit, för då vek Aleccis in vänster på ängen och så fick de vända runt och komma tillbaka till oss oss sen var Aleccis... jobbig. De provade igen, men samma sak hände och då började Aleccis bli rätt stressad med så då bytte vi tillbaka. Jag red förbi en gång och hon var nästan som vanligt, bara mer fokus på tunnan än det "brukar vara" när hon ser läskiga saker. Vi vände och red förbi igen eftersom Becka och Pärla väntade längre ner, men den gången fick hon fnatt och tänkte göra som tidigare. Så jag tog tag i henne. Hon var spänd och stark som fan resten av rundan och jag blev så illa tvungen att rida med rätt hårda händer för att hon är ju dessutom skitpigg när Pärla är med. Hon ökar friskt så fort det finns möjlighet liksom. Men det var ingen okontrollerad runda, det var bara det att hon var rätt tråkig att rida när hon blir "sån". Så där har vi en del att jobba på. Hon var bättre mot slutet, men fortfarande tråkigt stark och stängde av ibland. Vi bytte inte hästar mer sen.
   
  Den stund jag red Pärla så kände jag efter noga och hon var helt och hållet som hon brukar. Galopperade mjukt i båda galopperna och galopperade gärna. Mjuk och fin i munnen och lyssnade bra. Älskade häst. :') Vi var ute i 1,5 timme.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.