• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Världscupen i Zürich

  Jag har precis kollat på världscupen i Zürich och det var ett ekipage jag inte kunde låta bli att hålla en extra tumme för. Det handlar om en tjej och en valack från Schweiz som jag aldrig tidigare hört talas om eller sett; Jane Richard Philips och Pablo de Virton. Anledningen till varför jag hejade lite extra på dem var att det såg ut som mig och Aleccis när de red, haha. Absolut inget illa ment från min sida, utan det var bara det att hästen körde sitt race och Jane fick hålla i sig och styra bäst det gick där uppe. Ett omtramp råkade det bli på muren, men det hindrade dem inte utan trots att det gick fortare och fortare och det inte såg så jättekontrollerat ut alltid så satte de en felfri grundomgång. I omhoppningen såg det trevligare ut då hästen kunde, och fick, gå på lite mer som han ville. Men de var fina att se, för båda verkade vara riktiga fightingspirits! De rev ett hinder omhoppningen och slutade på en 5te placering! Roligt att det gick så pass bra för dem. :)
   
   
  Sedan, på tal om att leta rätt, så måste jag även nämna Roger Yves Bost. Jag la märke till en sak han gör väldigt tydligt, och som jag faktiskt borde försöka ta efter litegrann. Det handlar om att jag har svårt att komma tillbaka efter sprången och då hinner Aleccis pipa iväg för egen maskin. Jag måste bli snabbare när jag rätar upp mig efteråt, och även hitta balansen mycket fortare. Det Roger gör är att tydligt liksom "trycka fram" skänklarna i nedsprånget och då ta mer hjälp av benen att räta upp sig. Det ska jag försöka tänka på, eller framför allt hur jag gör och om jag då kan förbättra min balans och snabbhet genom att balansera bättre i stigbyglarna. Testing, testing!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.