• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vad har ni emot mig, vädergudar?!

  Alltså hela den här stalldagen är ett skämt... Det var uppehåll när jag åkte ut, och hade väl varit det hela dagen. Jag åkte ut till hästarna och la in mat i krubborna, vattnade, tog med morötter och kanade upp till hagen i alla gegga. Hämtade ut djuren. Som för övrigt låg och vilade när jag kom ut <3 Pärla sov till och med, med låång hals rakt fram och nosen i marken. Hämtade in dem. De åt och så började jag göra Pärla klar för en tur med mycket galopp. Klar häst - och så öppnade jag dörren. SPÖREGN!! Men vad gör man? Bara ut och plågas i det där eländet. Det gick väl an i början i alla fall. Vi skrittade fram, travade, galopperade och red i skogen en stund. Red hemåt tidigare (och en annan väg) än tänkt, så vi var bara ute i 50 min. Helt genomblöta var vi när vi var tillbaka. Rrrrrroligt. Bara en häst kvar. Regnat var envist och höll i sig. Gjorde klart Aleccis för tur. Tänkte rida ner till LP och fortsätta med voltarbete. Sagt och gjort. Aleccis är inte så känslig på väder, så hon var som vanligt. Lite mer tittig och väldigt, väldigt fokuserad på omgivningen dock. Vi red ner och hon var ärligt talat rätt trälig där nere då hon "såg" saker som inte fanns och ja, fokuset var fortfarande på omgivningen. Så det gav inte så mycket - förrän vi galopperade. Galoppen har inte suttit så bra sedan vilan men vi har jobbat på det. Hon "springer ifrån mig" några galoppsprång då och då, och så har jag inte helkoll på hennes kropp när hon gör så. Men idag var jag nog mer beslutsam (var på väg att tappa humöret...) och vips fungerade båda galopperna bättre än aldrig förr! Hon låg kvar HELA tiden och även om det blev dåligt tryck ibland så tappade vi inte heller galoppen. Så det var väl dagens bästa, typ. Men fyfan för vädret! Vi var äckligt genomblöta efter bara en kort, kort stund. Jag hade tjock vinterjacka, fleece och tröja på mig men var blöt inpå skinnet. Till och med underkläderna var blöta. H-e-m-s-k-t!
   
  På hemvägen mötte vi dessutom en fullastad timmerbil med släp. Jag stannade Aleccis i en korsning för att vara ur vägen och som vanligt håller jag fokus på dit vi ska (dvs bakom lastbilen) och slappnar av eftersom det inte är några konstigheter att möta lite fordon. Aleccis stod still när bilen gick förbi, men när halva ekipaget återstod började hon röra sig effektivt. Åt vilket håll? Mot lastbilen, haha. Mot bakänden eftersom vi skulle hemåt. Men det var lite sött faktiskt. Hon har ju väldigt lätt för att bli stressad osv, men här var det bara "home sweet home" i huvudet. Aleccis är inte jättevan vid större fordon (inte ens traktorer), men det jobbar vi på när tillfälle ges - vilket, tyvärr, inte är ofta.
   
  Hepp, då var det avklarat i alla fall. Jag skyndade mig raka vägen till duschen för jävlar vad kallt det blir att vara blöt! Och hästarna? Ja, de har precis blivit plågade i ett par timmar då jag valde att ställa dem inne tills det värsta regnet har gett med sig. Men nu ska de ut igen!
   
  Gå och döööö med dig, skitregn!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.