• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utvärdering - veckans fokus; stilla händer

  Ja, jag har halkat efter litegrann, men inte glömt bort något - bara inte hunnit.
   
  Denna veckan (drygt) så har jag tänkt på mina händer. Dels att hålla dem stilla, dels att ha dem i rätt position; högre än "bekvämt" och med tummen som högsta punkt. En av dessa grejer har jag tänkt på extra mycket, och den har gett mig en bättre känsla. Detta är att rida med högre händer. Även när vi skrittar på långa tyglar.
   
  Att hålla händerna högre upp innebär att jag måste lyfta mina egna nävar med mina muskler. Genom att ha dem lägre och ha ett stöd i tyglarna så behöver man inte det och då tror jag det är lätt att fastna. Nu när jag lyfter händerna har jag lättare för att vara mjuk (för "mjuk" istället, då jag gärna glappar).
   
  Så detta måste jag säga är det som gjort mest och blivit mest skillnad och det är något jag faktiskt lite undermedvetet redan har fått in. Det är sämre med att ha tummen överst och det där med att ha händerna mer still går bra när jag tänker på det, men jag vet inte hur det är när jag inte tänker på det eftersom jag då inte lägger märke till det.
   
  Låga händer vs högre händer.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.