• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utvärdering; veckans fokus - eftergift

  Som jag nämnde i början av veckan så hade jag redan smygstartat med att fokusera på just eftergiften. Aldrig bli kvar i handen utan konsekvent visa hästen att det är rätt/åt rätt håll.
   
  Såhär i efterhand har nog detta varit en större svaghet än jag har varit medveten om tidigare i och med att det faktiskt har gjort jättestor skillnad! Jag var bättre på att vrålkoncentrera mig på detta i början och det blev sämre i slutet. Men å andra sidan så var det nog så att jag fick större skillnad i början och nu har vi fallit i en bättre permanent ridning med tanke på eftergifttänket. Dock ska jag fortsätta ta med mig det. Bara för att veckan är slut ska jag givetvis inte sluta tänka på hur jag gör och hur jag rider, utan istället ska det med mig även nästa vecka.
   
  För tanken är som jag sagt tidigare att förbättra min ridning och det ska givetvis vara en permanent förbättring. Den kommande veckan har ett nytt fokus (i första prioritet) men tanken är att jag istället ska tänka på två saker; eftergift och nästa fokus.
   
  Tack vare detta steg kan jag nu rida henne på tredelat, även om det ska bli bättre och hon ska gå avslappnat och lydigt på det så småningom.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.