• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utvärdering av tävlingsmål 2013 (Aleccis)

  "... med mål att rida stadigt på 110-nivå under 2013."
   
   
  Jag har bläddrat bak i arkivet, både i bloggens och i mitt eget, men minns inte att jag har skrivit ner några fler mål än det jag skrev här ovan. Svart på vitt var det, det enda uppsatta målet jag hade för året. För att aldrig ha startat ens en liten bana på träning eller ens ha hoppat flera hinder efter varandra - eller faktiskt ens ha hoppat ett enda språng tillsammans mer än på provridningen. Ändå var det målet jag satte direkt när jag köpte henne; 110 tvåtusentretton. Ett väldigt högt mål, som jag ärligt talat tvivlade på mer än en gång under årets gång.
   
  Men nu har året passerat. Vi har varit ute väldigt mycket, både på pay & jumper/klubbtävlingar, lokala och till och med faktiskt ett par regionala. Allt på vårt första gemensamma tävlingsår. Från 50 cm - till 115 cm. Jag måste erkänna att det verkligen var ett högt mål jag satte upp, men jag är dumdristigt målmedveten ibland (bara ibland), och vill jag något av hela mitt hjärta så ser jag till att det blir så. Även om det inte är så ofta, så är jag så pass envis och vill så gärna  nå målen att jag satsar/offrar bådas hälsa och säkerhet - och det har jag gjort mer än en gång detta år.
   
  Men över till målet. 110 har vi startat totalt (alla starter inräknat; klubb, lokal, regional) tio gånger (och 115 en gång) - men vad är egentligen tio rundor över 110-hinder? Inte så himla mycket i det långa loppet. Inte särskilt mycket över ett år, och inte särskilt mycket för två individer som ska rida ihop sig och vill vidare. Det tar tid - och tiden ska man inte underskatta.
   
  Men det är inte samma sak att hoppa tio gånger över 110-hinder, som det är att göra det stadigt - eller rättare sagt ligga stadigt på den nivån. Jag är kluven till om vi uppnått målet eller inte. Men som jag nämnt tidigare så kan man ifråga det ganska ordentligt; för vad är egentligen "stadigt" och när är man där, och när är man vidare? Jag tycker inte man är stadig på en nivå när man anmäler sig men inte vet om man kommer runt eller inte. Jag är även tveksam till om man är stadig på nivån om man som ryttare är osäker och tveksam. Men å andra sidan, om man ständigt vinner och utklassar motståndet, eller i alla fall placerar sig varje gång - då anser jag nog att man som ekipage inte längre är stadiga, utan är nog mogna för att gå vidare. Kanske vågar man kanske kalla det "överklassificerad"?
   
  Ja, jag kan anmäla oss till 110-klasser och är inte orolig för att vi inte ska ta oss runt. Ja, jag klarar av den mentala biten i att ta oss över hindren. Ja, vi håller oss ofta på samma typ av fel och totalfel i resultatlistorna. Nej, inomhus är vi inte tillräckligt sammansvetsade för att göra det bra. Nej, det lyser brist på lydnad och vi är långt ifrån ett stilekipage på banan. Nej, vi kan inte tryggt och säkert ta oss runt med vetskapen att vi kommer landa på fyra ben efter banan är slut.
   
  Men jag skulle vilja säga såhär; att utomhus har vi uppnått målet, men inomhus är det tveksamt. Däremot kan ingen ta ifrån mig känslan av att lyckas så långt. Trots många brister är vi här idag. Vi tog oss hit, och vi gjorde det på ett år. För mig är målet uppnått, för det är så mycket mer och det ligger så mycket mer i det än att rida "stadigt på 110-nivå". Jag tar med mig ett uppnått mål år 2013 och siktar högt för 2014. Betydligt högre utomhus, men inomhus avvaktar vi.
   
     Kommentarer
  Mikxki

  Vilka härliga bilder :)

  2014-01-05 @ 11:19:34 | URL: http://mikxki.blogg.se
  Linnéa

  Riktigt fina bilder!! :D

  Ställ gärna någon fråga i min frågestund :)
  http://neagrann.blogg.se/2014/january/fragestund.html#comment

  2014-01-05 @ 13:50:49 | URL: http://minilini.blogg.se/
  Mirra - NH och Hoppryttare

  Hej!
  Vill du vara med och bidra till bättre hästtävlingar?
  Läs instruktionerna i detta inlägget:
  http://mirramarika.blogg.se/2014/january/bidra-till-roligare-tavlingar.html#comment
  Tack på förhand :)

  2014-01-05 @ 14:38:26 | URL: http://mirramarika.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.