• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningsupplägg

  Jag tränade ju regelbundet i ett par månader i höstas för Lasse. För rutinerade ekipage, eller i alla fall de som tränar för tränare regelbundet och har gjort det i större delen av sin ryttartid, så passar nog upplägget bra. Träningarna skulle jag säga ser ut som så att det är övningar på övningar som med tiden byggs ihop och till slut blir en bana. Lite liknande upplägg varje gång. De som är bra mycket mer sammansvetsade som ekipage är där för att träna finlir, bli stadigt bättre för varje gång och ja, helt enkelt ständigt finslipa detaljerna - då grundridningen och det grova sitter sedan länge.
   
  Men när jag ska hoppa så behöver jag mängdträna. Övningen de andra gör först en gång för att "känna på" för att nästa gång sätta fläckfritt och därefter bygga vidare på samma sätt, är för oss ett test om vi ens klarar oss igenom övningen. Vi kan gå från att inte ta oss igenom till att i alla fall ta oss igenom på de två-tre försök vi får på oss.
   
  Det upplägget passar oss inte här och nu. Nu är vi så långt bak så vi måste ha mer grunder och massa mängdträning och lydnadsträning. Hoppa, hoppa, hoppa. Nöta mycket för att känna skillnad, utveckla och hitta en permanent lösning som fungerar och därefter bygga vidare på.
   
  Jag tränar gärna för Lasse, så det är absolut inte det, men jag vill repetera övningarna mer (och i nuläget är flera övningar generellt för svåra för oss (fast det har ju givetvis att göra med gruppen). Men det känns väldigt oekonomiskt att mängdträna och göra samma saker om och om igen för en tränare. Men det är ju det som krävs. Jag vet bara inte om det finns någon tränare där ute som kan lägga sig på den nivån och låta oss nöta, med stöd och tips utifrån.

  Full fart...


  Kommentarer
  Josefina

  Det är blod, svett och tårar rätt igenom . 2 och ett halvt år tog det för mig och Putte att komma dit vi är på träningen iår. Han har haft svårt att förstå sambandet mellan skänkel och hand men äntligen kan jag lätta handen och lägga ben om när hindret kommer. Och då är det värt varenda timma på hästryggen trots att man har lust att ge upp vissa pass då han har humör som djävulen själv.
  Men trimma på så ska du se att det lossnar !
  Daniela kommer till anläggningen inom en snar framtid och ska hålla lite dressyrträning/markarbetsträning för mig och två till . Då får du hjälp med jobbet på backen det behövs ibland två ögon från backen då man lägger till med latheter där uppe. Även om det inte kommer hjälpa dig till 100% i hoppningen så får du iaf lite tips och knep att ha i vardagsträningen.

  2014-01-27 @ 12:18:56 | URL: http://jnordlund.blogg.se
  Tove

  Din häst är jättefin :)

  Svar: Tack, vad snällt sagt av dig :)
  vinna.blogg.se

  2014-01-27 @ 13:44:20 | URL: http://granaryttarna.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.