• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tjäänare mannen!

  Många stalltimmar idag vilket alltid är lika trevligt. Först hovslagaren som jag nämnde och därefter ridning. Det är rätt sjukt hur fina hovar Aleccis faktiskt har. Visst har hon slitet lite (grusväg är som att gå på nagelfil...) men i övrigt var hon fin om fossingarna, precis som jag tyckte. Men jag är alltid överfrågvis och frågar, kollar och jämför för att lära mig. Konstigt nog var de även fina ifrån röta och annat skit. Det trodde jag skulle vara värre eftersom det är så fruktansvärt mycket gegga och vått underlag just nu. Men även fint där. Pärla har typ inte växt något alls sedan sist - troligtvis pga ålder. Blir intressant att se hur hon är i sommar sedan. Hon brukar inte växa mycket på vinterhalvåret. Visserligen brukar ju hovväxten avta litegrann på vinterhalvåret, men vi får se om det växer mer framöver eller om det är åldern som styr.
   
  Aleccis stod så fint under tiden, men när det bara var ena bakhoven kvar började hon röra sig litegrann. Inte lätt att stå still när man är kissnödig. Sötnöt. Att släppa på trycket var nämligen det första hon gjorde i boxen efteråt. Men Pärla är desto träligare. Haha, hon är så fjompig! Hovis vill ha bak benet, och Pärla vill ha det under sig. Hon är inte elak, men det är rätt tungt att hålla emot en envis fjording. Hovslagarens erfarenhet är dessutom att många fjordingar är just sådana vid skoning. Det kanske de är, jag vet ju inte då jag inte har något att jämföra med :)
   
  Nu är nästa omgång med snösulor och broddar på och vi är för andra gången denna vinter ("vinter") redo för vinterväder! Det skvallras om att det kan komma några flingor och minusgrader i helgen, men det återstår väl att se vad det kan vara som dyker upp. Vädergudarna bråkar lite med oss.
   
  Hej mitt vinterland!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.