• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sista och första dagen

  Vilka fina hästar jag har, och vad synd jag tycker om min Pärlis dessa tider. Började med att rida henne igår, och då var klockan omkring eh, typ mitt på dagen. Det small och levde som fan, men vi red givetvis ändå. Barbackabus<3 Vi passade på att hoppa över alla (det är ju bara tre) olika skogshinder som finns i krokarna för skojs skull. Pärla var väldigt vaken och uppmärksam, men det var ändå inte så farligt i början. Men ju längre vi red desto värre blev det. Sen när vi var precis vid stora vägen small det precis över oss, och inte en liten heller! Hon flög upp i luften och vände sig om, stackarn. Sen var hon jätterädd och orolig resten av vägen hem och kunde knappt skritta normalt. Hon var verkligen jättespänd och höll huvudet högt och rörde sig med stela/spända rörelser. Åh, älskis. Hon ville inte skritta av, utan hon föredrog trav. Givetvis gav jag inte med mig, utan bad henne skritta ändå. 1 h var vi ute och Pärla var dyngsur efteråt...
   

  Tänkte därefter åka lite på Aleccis. Planen var LP (eftersom hon bara har tre skor) och fortsätta träna på att rida på tränsbett. Så det anatomiska tredelade åkte på, men jag tänkt att jag nog gjorde bort mig där med tanke på hur det small emellanåt. Men icke! Aleccis rörde inte ens på öronen när det small, utan var som vanligt. "Som vanligt" innebär inte direkt någon GP dressyr och en aslydig häst precis, men hon var i alla fall sig själv. Något som däremot var jätteroligt var att när vi kom ner och började med att rida på volterna så var hon PRECIS lika fin som när vi lämnade LP sist! Vad roligt det är med förbättringar! Så vi red inte alls särskilt länge, utan rullade runt med fortsatt fokus på insidan. Roligt! Vi var ute i 50 min totalt.
   
  Idag red jag med Ida. Jag vill inte att Pärla går på massa böjda spår hit och dit, så därför blev det att vi höll oss på grusvägar idag och för att inte slita sönder Aleccis skolösa hov så tejpade vi den med silvertejp. Aleccis brydde sig inte, och ömmar gör hon inte heller så det gick bra. Vi red i byn och därefter en del i skogen, samt provade att hoppa det senaste hindret med båda. Aleccis har ju inte provat det tidigare, men hon tackade inte nej, haha. Jävlar vad hon tog i, både högt och brett, de första gångerna. Vi tog det bara några gånger, och vad roligt det var. Jag vill hoppa och träna nu, nu, nuu! Vi var ute i väldigt exakt 1 h.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.