• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så motiverad!

  I nuläget är jag riktigt taggad och motiverad. Ärligt talat tror jag det är för att jag har lagt mycket fokus på att rida på en plätt (LP = det närmsta "ridbana" jag kan komma av det som finns i närheten) och tragglat mycket basic. Men det som är allra roligast och som säkerligen ligger i grunden är att jag och Aleccis nu den senaste tiden har kommit överens på vanligt tredelat tränsbett. High five horsey!
   
  Den enda käppen vi har i hjulet just nu är att hon har tappat lite skor, men när hovis har varit här på onsdag så är vi fit for fight igen! Då väntar fortsatt kämpande och jag ska även dra igång det jag snackade om i slutet på förra året; "veckans fokus".
   
  Om man fortsätter göra som man alltid har gjort, kommer man fortsätta få samma resultat som man alltid har fått. Så för att utvecklas ska jag försöka ändar upplägget och detta är ett av stegen jag tänker prova. En annan riktining, och mer fokus på utveckling. Jag ska försöka bädda in betydligt fler pass på någon form av "plätt" någonstans för att försöka träna mer intensivt på exempelvis lydnaden.
   
  Men första steget är som sagt veckas fokus, och min plan är att planera och dokumentera veckans fokus på måndagar, alternativt söndagar beroende på hur det ser ut med "blogg-tid". Sedan rider jag med lite mer fokus på just det under veckan, och förhoppningsvis kan jag redovisa en någorlunda förbättring på kommande söndag. Nackdelarna är följande; fokus på en sak = tappat fokus på annat, glömma bort "veckans fokus" eller glömma att "redovisa" - vilket jag tror är en viktig del för mig själv för att hålla hoppet uppe och förhoppningsvis kunna analysera och i slutänden kunna se förbättring. Ett av årets mål är som jag nämnde i helgen att det ska vara en synlig förbättring i slutet av året; det gäller oss som ekipage och min ridning.
   
  Några bilder från LP (lokalenparkeringen; parkeringen till en bylokal där de har lite majbrasa, julbasar osv). Den består mestadels av gräs, men även lite grus tittar fram här och där. Jag mätte den lite på måfå någon gång men minns inte vad jag kom fram till, men tror det var omkring 10x15m ungefär, möjligtvis upp mot 20 på lånsidan, men det är högt räknat. Inget att hänga i granen direkt, men vad gör man...
   
   
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Jag orde lägga en månads fokus på skänkelvikningar då bara helt apropå hehe

  Svar: Kööör bara kööör! Och du jälvar, din häst kan ju lyfta på tassarna riktigt högt när han vill :) Tycker han borde vilja göra det oftare ^^
  vinna.blogg.se

  2014-01-06 @ 21:57:22 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.