• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • På begäran: stallet/lösdriften och förvaringsutrymmen

  "Finns det någon möjlighet att man kan få se ditt stall och dina förvaringsutrymmen och sådär =) Sånt som alltid är skoj =)"
   
  Jag fick denna kommentar för hundra år sedan och idag tog jag tag i det. Så nedan bjuder jag på bilder med bildtexter i och omkring stallet. Jag måste bara flika in att det faktiskt ser lite mysigt ut på vissa bilder, men det ser väldigt litet ut. Dessutom syns även hur dåligt sken det är där inne. Som synes är det inte särskilt "flashigt", men det fungerar riktigt bra!

  Så många prylar som möjligt är täckta med något pga att det dammar mycket av säden (när det "hanteras") som ligger vägg i vägg med min utrustning på övervåningen. Säga vad man vill om hur det ser ut, men jag måste ändå säga att jag är nöjd att det är så pass stort som det ändå är - för många gånger, när man bygger själv (vilket det inte är gjort här, det är en färdig byggnad, avsedd för säd) så är det allmänt känt att man brukar bygga för litet. Utrustning tar plats! Frågor? Haha. :)
   
  Direkt till vänster när man kommer in. Ikea-påsar, mockredskap, sopborste, grimmor och grimskaft, tavla, klocka och den enda lampan.
   
  Trappan, några spikar där några täcken händer. Dunkar som jag använder till vatten. Backar fyllda med massa prylar och skydd, samt för tillfället ett till täcke. Benskydd i fönstret. (Pärlas "vardagsskydd" som bara används när hon hoppar.) Ytterdörren till höger.
   
  Trappan med massa prylar och gamla trasiga täcken som ska slängas. Ryktgrejerna är under trappan. Även brandsläckare.
   
  Uppställningsplatsen. De står nästan aldrig uppbundna, och oftast med huvudet åt höger och med baken mot ytterdörren.
   
  Lösdriften. Aleccis krubba. Två 20l-vattenhinkar och saltstenen.
   
  Pärlas krubba. En 20l-vattenhink och en på 15l.
   
  Lösdriften, utifrån. Här syns det väldigt väl hur mörkt det blir på kvällarna. Endast en liten lampa.
   
  Ingången till lösdriften för hästarna. Genom ett gammalt dass, haha. Positivt är att det på så vis blir lite "inbyggt" så det blåser sällan rakt in. Bra! När saltstenen blir så liten/dålig att den blir i flera bitar lägger jag ut resterna där så de kan slicka i sig salt på flera ställen.
   
  Gödselhantering. Fotot taget från öppningen till lösdriften. (Ingen skottkärrekörning i mitt stall med andra ord.)
   
  Gången. Såhär illa och geggigt har det aldrig varit tidigare. USCH! Ni förstår varför jag hämtar dem "långa" vägen och gick även tillbaka samma väg och släppte ut dem det hållet igår. Vågavägragegga.
   
  Trappan nedifrån.
   
  Trappan uppifrån. Det gör ont att ramla nedför den... Den fungerar även som hylla fylld med prylar, ex; flugspray, pälsglans, kylgelé, liniment och massa skitiga skydd.
   
  Suddig bild. Från vänster; skräp, sele, westernsadeln, en obrukbar sadel med några gjordar (fd ägaren visste inte vad hon sålde... Så köpte en sadel jag aldrig skulle ha köpt om jag visste vad det var.) Träns, foder och där bakom är trappan.
   
  Foder och några träns. Det syns vilka läderbitar som är av bättre kvalité och vilka som är av sämre (och inte har använts det senaste året, eller längre än så). Det är tyglar från Eko-hallen som är värdelösa! De möglar jättefort, så jag använder dem aldrig = blir ännu fulare.
   
  Sadlar med reflextäcken över, och smutsiga några schabrak. Spön och lite blandade prylar på bordet.
   
  Tyghylla med prylar (typ bett, huvor, boots mm) till vänster, bord med nya täcken och smutsiga schabrak (brukar ha smutsiga schabrak liggande där, men det blev rätt upptaget efter senaste Ullaredsbesöket, haha! Hackamore, repgrimma och hoppgjord på väggen, diverse läderdelar i Ikea-påsen, transportskydd mot bordsbenet och två sadlar till höger.
   
   
  Trappan till vänster, ett träns och några täckesgjordar samt reflexer i mitten. Två sadlar som ska slängas och en trasig gjord och en hylla med massa prylar och en hoppgjord.
   
  Två högar med rena schabrak under fleecetäcken (som bara används som skydd, används alltså inte till hästarna) på ett bord (även favoritplatsen för några katter). Två sadlar till höger, med varsitt ländtäcke över.
   
  Här hänger täckena de täcken som inte används, för tillfället vintertäcken.
   
  Säd vägg i vägg med mina prylar.
   


  Kommentarer
  Emma

  Åh det där såg ju betydligt mysigare och enklare ut än vad jag har det haha. :)

  2014-01-11 @ 22:05:25 | URL: http://www.saqubeck.forme.se
  Emma

  Åååh vad roligt att få se! :D Mysfaktorn är ju skyyhög!

  Svar: Visst är den :]Jag är så glad att jag köpte henne, för hon är verkligen en helt annan häst nu än när jag köpte henne<3 :)
  vinna.blogg.se

  2014-01-12 @ 01:24:51 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Mikxki

  Riktigt kul att se, mysigt stall du hr hästarna i :)

  Svar: Det är speciellt, men funktionellt :)
  vinna.blogg.se

  2014-01-12 @ 17:55:45 | URL: http://mikxki.blogg.se
  Elsa

  Intressant att se :)

  Svar: Intressant, haha, ja det ser ju inte ut som något traditionellt stall precis ;)
  vinna.blogg.se

  2014-01-12 @ 21:00:15 | URL: http://elsajohnsen.blogg.se
  Jessica Lindström

  Ser fint ut!
  Det viktigaste är ju att det är rent och fräschst tycker jag. sen kan det fan få se ut hur som helst!
  :)

  Svar: Kul att du tycker det. Ja, jag håller helt med dig. :)
  vinna.blogg.se

  2014-01-20 @ 16:53:04 | URL: http://jlboxskylt.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Vad mysigt stall :D

  Svar: Mysigt och mysigt ;) Men det är funktionellt! :P
  vinna.blogg.se

  2014-02-04 @ 17:38:49 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.