• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nejmentjena, äre vinter?

  Dagens hästtid i mobilbilder:
   
  Hästarna var levande snö- och isskulpturer/statyer idag. Och det var mindre smidigt att försöka fota djuren när man håller i morotsbitar och de är riktigt sugna på just dem.
   
  Först ut var Pärla. Barbackatur i skogen, bort till Hedbrants, över stora vägen, bredvid stora vägen (där Pärlis taggade till som tusan och minsann inte kunde skritta. Jag fick sitta och småhålla henne, men ändå var det trav som gällde, haha), vidare förbi brattagården, lite på asfalten, över stora vägen igen, genom byn och hemåt. SVINIGT VIDRIGT JÄTTESKITKALLT, nästan döende kallt. Och blött. Nej, det är inte solbränna i nyllet. Det var så det frös i mustaschen och skägget. Oooooh vad kallt det var! Knäna skrek dessutom. Skitvinter. Bjudet lite på bilden yes.
   
  Pärla tål mycket, men hon var också rätt glad åt att vi var på hemväg så småningom. Var ute i över en timme i eländet, och ja, det brukar vara viktigt för mig att rida runt en timme - men idag hade det kunnat kvitta.
   
  Det syns inte hur jävligt vädret var, men det var inte kul. Hårda vindar, enormt mycket snö och man såg typ inte alls långt framför sig. Sjukt, att det kan bli så mörkt och svårt att se "bara" pga massa, massa snöflingor.
   
  Okej, en - EN - sak var lite småkul mitt i eländet, och det var att Pärla fick bläs! Haha, hur sött!
   
   
   
  Gick in och rotade i alla gömmor för att hitta NÅGOT att ha för ansiktet, typ helst någon halsduk eller liknande. Jag hittade ingen. Trodde det var kört tills jag hittade ett gammalt pannband som i alla år varit för stort för mig. Drog även av mig de dyngsura ridbyxorna och drog på mig mina gamla termobyxor istället. Nytt försök! (Och åt helvete med de där glasögonen! De vill jag kasta långt bort!)
   
  Hon imponerar på mig igen! Det är inte många olika väder som rubbar Aleccis minsann! Hon är tuff, och hon bara kör på helt oberoende på väder och vind. Strongt. Under tiden vi var ute så avtog det lite, vilket var väldigt skönt. Vi gjorde inget avancerat, bara kollade så gas, broms och styrning fungerade någorlunda. Det gjorde den, så vi styrde snart kosan hemåt igen och var bara ute i 35-40 min, båda nöjda, glada och kompisar. Bra förutsättningar inför morgondagen!
   
   
  Nöjd pilot som överlevde vinterns värsta ridturer rent vädermässigt hittills. Pannbandet kanade ner lite, men det fungerade faktiskt över förväntan - fränt!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.