• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När märkessaker stiger en till huvudet / dålig människa

  Ja, det är roligt att ha fina saker. Fina saker är oftast dyra. Märkessaker är ofta dyra, och dyra saker är oftast fina (eller nej, stryk det där sista, haha). Men poängen är att JA, vem vill inte fin utrustning i määängder?! Helst mer än vad man någonsin kan använda, i alla fall samtidigt. Sadlar, träns, skydd, schabrak, pannband, hjälmar, stövlar, ridbyxor, jackor - you name it.
   
  Men inte gör det mig till en bättre ryttare, och inte blir det bättre resultat för det. Nej, det är ingen genväg att ha fina saker och allt det där babblet har man hört tusen gånger innan. Däremot har nog alla hört uttrycket: "kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast". Poängen är att man inte blir bättre genom att använda märkesutrustning.
   
  Jag är inte så mycket för att stå och borsta i evigheter, och jag är egentligen inte särskilt "pysslig" av mig. Det är liksom inte min grej. Och vet ni vad jag tänker då? Att jag blir minsann inte en bättre ryttare, eller vi som ekipage får inte bättre resultat, bara för att min häst är renare. För det är ju så! Lika lite som jag blir bättre som ryttare av märkesutrustning, lika lite blir vi bättre av att hästen är ren.
   
  Just sayin'.
   
   
  Hahahah, jag är verkligen en hemsk människa. Jag borstar hästen tills den är (- i detta väder - ganska) ren och inte mer än så. Inte ens mer när det är tävling. Det syns ju ändå ingen skillnad om man borstar i 20 min eller om man gör det en timme. I alla fall inte i mitt stall, där det ständigt är mörkt och den enda ljuskällan är 1 (EN!) vad man brukar kalla "nattlampa" = dvs väldigt svagt, dovt, "varmt" sken. Mysigt, men inte så praktiskt när man ska borsta. Sen när hästen känns relativit ren, så går man ut och så undrar man när fan hästen hann rulla sig under tiden man gick genom dörren, ungefär. Haha, jag skulle ljuga om jag påstod att ridsport är prestige i min värld. Här är vi som vi föddes.


  Kommentarer
  Emma - Livet som ryttare

  Åh älskar ditt tänk <3

  2014-01-08 @ 22:08:44 | URL: http://emmayrttimaa.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.