• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Innehästar och nyårssmällar - två betydelser

  Jag brukar, sedan Pärla för några år sedan sprängde staketet, ha hästarna instängda i stallet under tolvslaget och ett par timmar efteråt, och så även denna gång. Vid 22.30 åkte jag ut och tog in dem, men jag trodde det skulle bli lättare sagt än gjort - för ja, Pärla är ju trots allt Pärla. En snäll och klok dam, men man ska inte underskatta henne utan är det något man inte kan göra med henne så är det att sätta sig på henne (inte ordagrant). Hon vet vad hon vill och hon drar nytta av sin styrka om något inte blir som hon vill ha det. I och med att hon är både skotträdd och blixträdd så är nyår en hemsk tid, och hästar vill som bekant ha möjlighet till att fly vilket innebär att Pärlas sista önskan just då är att bli instängd i ett stall; trots både sällskap och mat.
   
  Häromdagen var det inte ens lönt att försöka, så då lät jag henne vara och så fick hon ta sin mat när det passade henne. Men jag vill ogärna lämna henne i hagen (vilket i så fall hade betytt att båda skulle vara i hagen, inte bara Pärla). Att ta henne genom gången hade nog varit att hoppas på för mycket. Så jag tog ut dem "långa vägen" och gick runt trädgårdarna och till framsidan av stallet. Pärla lös men med grimma, Aleccis i grimma och grimskaft. Hon följde med, men var lite här och där - i både skritt och trav. När vi kom fram till stallet ville hon inte gå in, utan vände i dörren två gånger. Båda gångerna gick hon till dörren frivilligt. En gång gick jag fram till henne, men då bara vände hon. Jag gick tillbaka till dörren och stod vid Aleccis lite, som givetvis blev orolig för att Pärla inte följde med. Men sen gick jag ut och provade att bara ta ett lätt tag om grimman och ledde in henne - Pärla följde med, men vände illa kvickt där inne och tryckte på dörren. Jag hann mota henne, och snart stod de båda två inne i stallet.
   
  Det gick så mycket smidigare än jag vågat hoppas på. I och med att gården var helt tom på folk så var det lite oroligare att lämna dem (förra året var min bror och mina föräldrar kvar på gården och firade och kollade till dem vid tolvslaget) med lampan tänd. Men jag behövde inte oroa mig. För när jag kom tillbaka vid 02-tiden så stod de så lugnt och bara tittade. Det var inte ens nedgrisat i boxen, utan var bara en hög vilket tyder på att de har tagit det riktigt bra! Skönt!
   
  Usch, jag är verkligen inget fan av varken raketer - eller festligheter för den delen! Dessa traditioner och högtider är bara bortförklaringar för att folk ska förgifta sig med alkohol och bete sig illa. Min syster och hennes kille var hos oss igår kväll och efter att jag hade jobbat så hade vi det trevligt och åkte sedan ner till torget för att störa oss på alla andra. Eller det är i alla fall vad jag gör. Småbarn och fulla ungdomar smäller raketer, och vissa åker rätt in i folksamlingen så det smäller helt jävulskt! Och gör de inte det, så är det istället mot fordon och byggnader. Vidrigt, det är vad det är! Därefter åkte vi förbi en fest strax utanför stan där någr kompisar skulle hålla till. Men där var det pådrag med både ambulans och polisbil, och strax flög några tjejer ihop på dansgolvet och så var det utdelning på sparkar och slag. Fri tillgång, kanske man kan påstå. Herregud! Jag kände mig bara väldigt, väldigt missanpassad eller vad det heter. Jag hör INTE dit. "Fest" - helvete heller! Jag stod mest och glodde, och såg väl ut som en snäll flicka jämfört med dem andra. Fyfan. (Jag är ju inte direkt snäll egentligen...) Men när vi kom ut igen så var det min tur att brusa upp. Då sitter det två personer PÅ MIN BIL och har ställt ifrån sig drickan också PÅ BILEN. Helvetesjävlar! Man gör fan INTE så!!! Då var det ord och inga visor, det kan jag lova! Idioter!! Det är ju för fan ingen jävla parkbänk! Det spelar ingen roll om det är en skrothög eller om det skulle vara en bil för miljonbelopp - man gör fan inte så! Det handlar om hänsyn och respekt. Man. Gör. Inte. Så.
   
  Men annars så;
  Gott nytt år och ta hand om er och era djur!
   


  Kommentarer
  Martina

  Ja asså torget i år.. Polisen står och ser alla dessa barn som smäller men gör inte ett skit?! Många barn var knappast över tio år och det är ju liksom artons års gräns på raketer, helt sinnes. Den raketen som for in i folkmassan flög rakt förbi mina fötter, tänk om man råkat kliva på den? Näe fy, allt kändes bara väldigt utspårat.. Valde att gå hem och sova istället, tror jag gjorde rätt haha.

  2014-01-04 @ 00:39:39 | URL: http://martinaauren.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.