• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästhandlaren jag köpte Aleccis av

  "Hästhandlare häktad för miljonfiffel

   

  Kvinna från nordvästra Skåne misstänks ha sålt hästar och hundar för mångmiljonbelopp utan att betala skatt.

   

      Den 25-åriga kvinnan, som är bosatt på en mindre ort i nordvästra Skåne, har de senaste åren sålt hundar och hästar för mycket stora belopp. Men hon har inte betalt skatt och har ännu inte kunnat visa upp någon bokföring. Hästarna som sålts ska i första hand ha varit ponnyer.

   

  – Det har handlat om helt svart verksamhet, säger åklagaren Thomas Elofsson vid Ekobrottsmyndigheten, som nu leder en brottsutredning mot kvinnan.

   

  I fredags häktades hon på sannolika skäl misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll efter en förhandling i Helsingborgs tingsrätt.

   

  Utredningen började med en granskning som Skatteverket genomfört och som slutade med att kvinnan upptaxerades och påfördes så kallat skattetillägg.

   

  Enligt en ny praxis kan inte en privatperson som blivit påförd skattetillägg även dömas för skattebrott.

   

  – Enligt den tidigare praxisen hade hon också varit misstänkt för grovt skattebrott, säger Thomas Elofsson.

   

  Exakt hur många miljoner kronor i intäkter för sålda hundar och hästar som kvinnan struntat i att redovisa för Skatteverket vill åklagaren inte avslöja.

   

  – Det rör sig om mångmiljonbelopp, så mycket kan jag avslöja, säger Thomas Elofsson.

   

  Enligt Skatteverkets granskning av kvinnans affärer gjordes det bara under 2011 och 2012 insättningar på cirka 3,5 miljoner kronor på hennes bankkonton. Men brottsmisstankarna som nu utreds sträcker sig från 2009 till och med det att kvinnan greps i förra veckan. Ekobrottsmyndigheten misstänker att försäljningen då fortfarande pågick.

   

  – Det är ju inte alltid vi väljer att begära misstänkta häktade. Men i det här fallet handlade det om pågående brottslighet och vi vill dessutom kunna säkra bevis i lugn och ro utan att den misstänkta kan påverka utredningen, säger Thomas Elofsson.

   

  Vid häktningsförhandlingen medgav kvinnan att hon handlat med hästar och hundar på det sätt som åklagaren påstår, men hon förnekade att hon gjort sig skyldig till något brott."

   

  Källa.  Kommentarer
  Skvallerhast

  Herregud vilken sjuk människa! :O

  - Bloggare tillbaka
  - Hästbloggare + tatuering = sant
  - "dressyrlegendens" tips för att utvecklas
  - Bloggares läppförstoring

  Svar: Verkligen! Och googlar man namnet så är det inte liite skit man får upp. Fyfan, hur har man mage att göra så mot oskyldiga djur?! Nej, man ska vara kräsen om man ska köpa häst hos försäljningsstall, det är en sak som är säker :)
  vinna.blogg.se

  2014-01-10 @ 15:58:45 | URL: http://skvallerhast.blogspot.se
  Erica Johansson


  Fyy så hemskt!! Jag köpte min häst från Holland, samma ställe som Tyra, Veldstar och jag har haft väldigt tur då jag bara har hört tråkiga saker i efterhand. Det är ju ingen som tjänar på det i längden, vilken lycka får de ut utav det?? =(

  2014-01-10 @ 19:52:04 | URL: http://icusen.blogg.se/
  emelie

  Hanafi? Henne har jag med köpt utav...

  2014-01-11 @ 00:32:45 | URL: http://komkoma.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.