• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagen

  Igår var jag faktiskt och hoppade lite med Aleccis. Men det gick inte så bra, hahaha! Aleccis var galen ibland, men annars var hon bara hyperpigg. Snacka om hoppglad häst! Det var lönlöst att försöka göra övningarna som stod framme då hon var på tok för olydig, hon kastade sig både mot och över hindren - oavsett storlek. Jag provade några gånger, men fick tyvärr nöja mig med halvdant resultat. Hon höll på att koka över. Så vi höll oss till att ta kanske ett tiotal språng över de tre hinder som var, ja "riktiga" hinder. Det negativa är att hon inte lyssnar riktigt och har svårt att vänta osv. Men det positiva är att hon verkligen sög mot hindren, hon tvekade aldrig trots att jag råkade bjuda in till "utbrytnad" pga dålig planering och balans i en sväng. En annan positiv grej var att iaf en gång kunde jag göra en förhållning mot ett hinder och det brukar också bjuda in till att hon bryter ut - men inte idag! Hon väntade faktiskt tillräckligt, behöll suget och klippte hindret! Men den största skillnaden var faktiskt vägarna mot hindren. Vi har den senaste tiden nött mycket volter och jag fick faktiskt med mig henne riktigt bra i svängarna mot hindren. Så vi kortade ner några anridningar, inte överdrivet men absolut mer än jag skulle kunna gjort tidigare, och hon bara sög och hoppade. Det var verkligen kul att det känns små förbättringar (på vissa punkter) även om helheten inte alls var så bra. Det är jättesynd att den där lydnaden är som bortblåst... Men det är bara att fortsätta, och ju mer hinder hon får se och hoppa över, desto lugnare blir hon också så småningom.
   
  På eftermiddagen körde jag och Ida Pärla. Hon var glad och var lika fin som vanligt. Skritt och trav i byn, var det som gällde.
   
  Därefter var det kalas.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.