• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Framtung häst

  Aleccis är så gott som överbyggd bak. Rumpan är väldigt hög och hon har svängd rygg, som när man rider ibland även ser svankig ut, eller ja, svankigare än den är. Hon är definitivt inte byggd i den där "uppförsbacken" man gärna vill ha, men hon har stark bak och med tacksamma vinklar som gör att hon, rent fysiskt, kan hoppa högt.
   
  Jag vill kunna rida henne bättre, mer hållbart, och kunna få henne att bära sig bättre. Målet är att hon ska lägga över mycket mer vikt på just bakdelen än som det är nu; mycket massa framtill. Det syns väl på bilderna, filmerna och det känns när jag rider. Hon är väldigt framtung.
   
  Men först jobbar jag på att hon ska bli trevligare i munnen, och bli betydligt lydigare och jag gör vad jag kan för att inte bättra på underhalsen ytterligare. Vi ska bli bättre kompisar som ekipage! Men innan vi kan arbeta "uppåt", så vill jag ha henne "neråt".
   
  Hon trampar under sig rejält, ofta "av sig självt" så fort jag låter henne gå på. Jag antar att det beror på hennes förhållandevis korta rygg tillsammans med ganska långa bakben. Men det är bara undertramp, och det är inte samma sak som att bära sig eller arbeta i korrekt form. Magen måste aktiveras för att ryggen ska höjas - och för att hon ska bära mig.
   
  Det är långt kvar, väldigt långt. Men jag är medveten om hur framtung hon är och hur hennes fysik ser ut. Dessvärre är jag väldigt begränsad i det jag gör, då jag är väldigt mycket självlärd i både ridning och hästhållning, men varje dag finns målen i bakhuvudet och vi provar oss fram för att ta oss åt rätt håll.
   
   
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.