• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Extramamma Pärla

  Dagens första häst motionerad i morgonens mörker, och dagens andra häst motionerad i kvällens mörker. Varför ta tillvara på dygnets ljusa timmar liksom, haha. Vi, jag och Ida, körde Pärla i byn och hon är verkligen en sådan stjärna. Hur okomplicerad som helst, gör allt man ber om, drar uppför backarna och kämpar på. Konstant med öronen pekade rakt fram. Den acceptansen hon har mot allt och den öppenheten hon har mot livet och allt man ber henne om - den hade jag velat ha som människa. Hennes inställning hade gjort henne omtyckt som människa. Givetvis är hon älskad även som häst, men jag kan inte låta bli att förmänskliga dem ibland och tänka mig dem i en människokropp. Pärla hade varit den alla tyr sig till, hon tar hand om alla och ignorerar dem som är elaka, men ställer ändå upp för dem "elaka" när de i sin tur har motgångar. Det är så hon fungerar. Andra får utbrott på henne, kör över henne och är elaka mot henne, men ändå finns hon alltid där för dem, no matter what. Hon tar emot skit, men omvandlar den och sprider ren, äkta glädje och kärlek.
   
  Det är i denna position det rinner. Det fullkomligt forsar känslor. Kinderna blir våta och luggen blir våt. Bra tårar, ledsna tårar. Hon är min extramamma, bästa vän, min tryggaste bergvägg att luta mig mot - och det enda hon egentligen gör, är att finnas där. Ta emot, byta ut känslor, visa att oavsett vad världen bjuder på så struntar vi i det och är glada för det vi har, accepterar hur allt är och bara är nöjda ändå. Det är svårt, men hon kan.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.