• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En timme i regn och mörker i byn

  Ni vet vad jag tjatar. Tredelat hit, tredelat dit och allt sådant. Men idag gjorde jag ett litet "test" och jag räknade väl mer eller mindre med att det skulle gå.. eh, mindre bra. Så jag sa till Ida att hon skulle ha lite överseende då det kanske kunde ta ett tag att få stopp på hästen om det skulle vara så, hähä.
   
  Ida red Pärla, och jag red Aleccis. Anatomiskt tredelat i munnen, utan nosgrimma (standard now a days) och min glada häst har fått vila i tre dagar. Dessutom ridning med sällskap = hästen taggarbarajävlar.
   
  Men det sjuka - och sjukt underbara - var att det GICK att rida henne på tredelat! Det var inte bara det att "det gick" utan ärligt talat gick det över förväntan och det gick rättså BRA. Hon låg på lite mycket, men var rätt fin i munnen ändå. Det var bara i galoppen hon smygökade. Eller nej, hon smög inte direkt. Det gick fortare och fortare, dock inte så att hon gav fullt. Men hon ökade på en del. Sen gjorde vi lite, eller nej, vi försökte göra lite halter från galopp. Blandat resultat, men hon är fortfarande ridbar (inte som i "ridbar" - men det går att rida henne i byn utan att dö).
   
  Det märks att det har gjort resultat att nöta volter på en gräsplätt och det ska vi faktiskt fortsätta med har jag tänkt. Men något som nog har gjort mer nytta är att jag försöka att inte bli fast i handen för det har nog egentligen varit den största svagheten jag har haft mot mig, för att nå detta resultat. Men bättre sent än aldrig!
   
  Jag är alltså både glad och nöjd, även om det kan bli bättre men som sagt var det helt klart över förväntan, idag och nu är hoppet större än någonsin tidigare; någon gång ska vi kunna rida på tränsbett till vardags. Jag längtar dit!
   
   


  Kommentarer
  Erica Johansson


  Men vännen, tusen tack för din långa och otroligt fina kommentar. Det berör verkligen när någon tar sig tid och läser min blogg och sedan tycker till <3 <3 Gå in och kika på min blogg får du se ett känt ansikte ;)
  Massa kramar och jag hoppas du får en underbar helg!!

  2014-01-10 @ 23:20:02 | URL: http://icusen.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.