• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • De senaste dagarna

  I fredags red jag Aleccis, Pärla vilade. Red neråt byn och sedan på en volt på en äng. Simple. Hon var fin i början, men sen när vi bara hade några varv kvar i vänster galopp så släppte ägaren till huset bredvid ut sin glada mörka hund på trädgården, haha. Så Aleccis fick lite bråttom, kan man säga. Det tråkiga var att vi nästan var klara (klandrar inte dem, JAG valde att rida där och jag vet att de har en hund som brukar få vara ute), men det bra var att jag kunde miljöträna Aleccis lite. Så det fick bli några fler varv, men sen var vi klara. Red runt byn men Aleccis var lite på tårna. Sen fick hon även ett ryck längre fram. Men sen var det väl bättre igen. Helheten var ändå okej, men det var inget toppenpass direkt. Vi var ute i 1h 10 min.
   
  Igår red jag Pärla först. Provade med den mer dressyriga sadeln och red ner till LP. Kände lite på henne och kom fram till följande; hon är en hopphäst som svänger NU, vikt på innerfram och fort runt ska det gå, haha. Inga fina svängar där inte, och så var hon nog lite stel i sidorna faktiskt. Hon går ju bara på raka spår annars, så det är inte så konstigt. Hon var piggelin där inne igen. Sen var hon okoncentrerad då mannen i trädgården bredvid LP donade med något och jag lät henne inte upptäcka honom utan försökte fortsätta ändå och därför var hon lite svårare att få med mig. Vi red igenom LB:1an mest bara för att jag skulle se om jag kom ihåg det programmet och det gjorde jag. LB:1 är ju det enda jag klarar av att rida utan att somna, som jag nämnt tidigare. Så ska jag rida ett dressyrprogram så är det antingen det, eller inget. Vi var ute i 1h.
   
  Red därefter Aleccis och tänkte lite annorlunda än dagen innan. Det är nämligen så att jag blir kall om min högra hand, och främst de tre fingrarna i mitten. Detta tyder alltså på att jag rider med ojämnt stöd i tyglarna och med mer i höger än vänster. Detta har lett till att hon är lite tråkig i munnen på höger sida. (Nature doesn't lie.) Igår provade jag att, medvetet börja i fel ände för att prova, ta och lätta medvetet på ett sätt där jag alltså fortfarande tog i henne, men inte blev "fast", och direkt lättade. Svårt att förklara dock. Idag tänkte jag göra tvärtom och mer eller mindre glappa med högertygeln. Det går liksom inte att dra om det inte finns något att dra i - för oss båda. Har ju gjort så med båda tyglarna innan, men inte bara med en. Red mer på vänstertygeln, kan man nog säga. Jag vill ju kunna rida henne i en bättre (mindre dålig) form och vill därför utveckla åt rätt håll, men idag lät jag henne vara lite mer och fokuserade till stor del på att vara jätteförsiktig med högertygeln. Hon var lugn, svarade bättre men försökte pysa iväg för mig ibland. Fast det kändes ändå bättre. Vi red genom skogen ner till byn och sen till samma äng på samma volt som dagen innan (typ 20 meters). Det var ett bättre pass än igår, helt klart och hon var lugnare och trevligare (kan även bero på att vi red i dagsljus, men givetvis även min ridning). Men jag vill ju kunna rida henne som en normal häst och inte bara låta henne rusa fram som en giraff. Jaja, ett steg i taget, eller rättare sagt två steg fram och ett tillbaka. Men det är så bra med vintern; är man kall om händerna är man för hård. :)) Totalen blev en 55 minutare.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.