• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • De gör så att mitt hjärta slår

  Pärlahäst och jag tog en tur med sele och rockard nere i byn. Skrittade bara när vi skrittade fram, skrittade av och i nedförsbackar samt över järnvägsövergångar - annars bara trav. Hon har riktigt bra kondition och ber man henne att trava så gör hon det lääänge. När hon har kommit igång och blivit "varm i kläderna" så är det svårt att be henne göra halt och få henne att stå still. Hon vill bara trava vidare. Det går långsammare och långsammare, men fortfarande i trav. Jag var tvungen att rätta till inspänningarna, som jag har bakom bakbenen, någon gång då sadelgjordstunneln jag har som skydd kanade lite åt sidan. Så då var hon så illa tvungen att lyda och stå still en stund, haha. Hon är så fantastisk! Det tog en timme totalt.
   
  Aleccis trodde jag först inte att jag skulle hinna rida idag, eftersom jag även jobbar ikväll och så hade jag ett ärende som jag hade glömt bort vilket gjorde att jag kom ut betydligt senare än tänkt. Men vi hade 30 minuter på oss och då tänkte jag att då kör vi en snabbis på en äng uppe på gården. Anatomiskt tredelat i munnen och sadel på ryggen - det är vad vi försöker använda nu för tiden. Hon var förvånansvärt lydig i början, men när hon fick upp ångan så blev det andra bullar. Vänster varv var lite envisare, men höger var fint! Vi klarade nästan tiden, och var ute i 35 minuter.
   
  Hästarna var busiga när jag skulle hämta dem innan motionspassen. Aleccis bjöd till ordentligt :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.