• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Äntligen!

  Nu har jag halkat efter sådär fasligt igen..! Hästarna motionerades direkt efter frukost, och efter middagen väntade jobbet - så inget er än det är vad jag har sysslat med under hela dagen.
   
  Tänkte börja med att dra gårdagens elände. För ja, elände var exakt vad det var! Så fasligt jävligt svinkallt så det var riktigt träligt att vara hästägare. Trodde jag hade tillräckligt med kläder på mig; tjocktröja, fleece, vinterjacka. Men när jag körde Pärla höll jag på att frysa ihjäl! Det var det svinigaste alltså. Trots Fodrat regntäcke på benen och omkring mig så gott det gick. Det blåste rakt igenom alla kläder! Pärla var munter och trampade glatt på. Vi höll oss i byn och var ute i en timme.
   
  Och sen en till häst efter det! Då var jag inte jättelycklig alltså. Men jag gick in och (tack och lov har jag lite gamla kläder på gården) och drog på en till vinterjacka ÖVER allt det andra - och då gick det faktiskt att vara ute en stund till. Red Aleccis och vi red i skogen och sedan i byn, helt och hållet "ut" alltså. Hon var okej, men rätt som det är så får hon sina ryck. Hon är ju väldigt tittig och ibland kan hon inte behärska sig när det finns massa hemska saker omkring henne som hotar med stryk, att äta upp henne eller vad de nu hotar med - för jag varken hör, ser eller märker av dessa "läskiga" saker. Men men, det är sådan hon är.
   
   
   
  Idag hade vi en bra dag! Jag slängde på mig mer kläder än jag någonsin haft - alltså aldrig i hela mitt liv! Termoleggins, termobyxor, tjocktröja, TVÅ fleecar och så den tjockaste vinterjackan jag äger - hejhej michelingubbe! Nu var det alltså omkring kanske -5 grader ute på gården (när jag åkte ut), och runt -3 i stan. Och så här mycket kläder har jag tidigare inte ens haft när det har varit -13,-14,-15 grader vilket är det kallaste jag rider i. Men jag var lagom varm hela tiden och kunde dessutom rida utan vantar igen<3
   
  Började med att rida Pärla. Vanlig engelsk sadel på ryggen och samma träns som alltid; tredelat bett och utan nosgrimma. Hon var så himla mjuk och fin i munnen och jättelydig! Tyvärr är hon rätt tung att rida just nu, dvs framtung, och det är svårt att få fram den energin jag vill ha ("hopp-energin"). Men hon gör precis det jag ber om - hon är alltså inte lat, bara långsam. Hon var verkligen jättetrevlig att rida! :) Nu börjar denna form vara rätt stadig, men fortfarande i lägsta laget. Det är medvetet, och en styrkegrej. Sen måste jag ha mer energi för att få upp henne, men jag vet inte om jag kan kräva så mycket av henne på den punkten. Utvecklingen är ju ganska hämmad just på grund av hennes ålder, så att säga. Jag har inga mål om att få upp henne i någon "tävlingsform" heller för den delen, men det hade inte gjort något om hon var lite lättare framtill just för hennes egen skull. 1h 10 min, skogen och byn.
   
  Aleccis var efteråt, och jag red faktiskt på gummipelhamet idag. Finridning, kan man säga! Fytusan var lyxigt det var att åka runt på henne. Hon är helt okej lydig på det alltså, helt sjuk skillnad mot tidigare! Så det har minsann gjort nytta att träna som fan på tredelat bett. Känns bra! Men det är långt kvar. Jag tänkte det att när hon är såhär fin på tredelat så är jag nöjd - mer än så kräver jag alltså inte, men det är lååångt kvar för att komma dit! Sen vill jag ju att hon ska vara lydig även när det finns hinder i närheten och det är en helt annan femma, haha! Vi red i skogen och sen på LP. Gjorde lite övergångar och avbrott samt halter, volter i olika storlekar, serpentinbågar, snett igenom och så halter och några galoppombyten när vi passerade medellinjen. Som sagt var hon betydligt trevligare än vanligt att rida! Sen är ju bromsen fortfarande dålig. Det går bra att göra avbrott men just halter gillar hon inte, så det tar sin lilla tid att komma ner helt och hållet i stillastående läge. Det var riktigt skönt att kunna njuta lite på hennes rygg faktiskt. Det var länge sedan! Jag hade kunnat rida hur länge som helst, men eftersom hon var så fin så blev det ett kortare pass. Vi var ute i 50 minuter.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.