• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Anatimiskt tredelat bett = fells good!

  Halv fyra. Så mycket var klockan i natt när vi gick och la oss. Att det ska vara så himla lätt att vända på dygnet, hemskt! Jag som inte ens är särskilt förtjust i att vara uppe länge, för man förstör den kommande dagen också då. Så nu blir det skärpning och så ska jag rätta till dygnet igen.
   
  Var förbi kommunen och hämtade min julklapp och därefter åkte jag ut till hästarna. Pärla är ju alltid Pärla. Inte är hon du, inte. Nej, nej, och inte håller hon på att svälta ihjäl heller. Men nu har hon börjat komma ner och försöker äta upp maten i båda krubborna (eftersom Aleccis inte kommer ner frivilligt) medan jag är ute och byter vattnet. Så nu måste jag komma på något annat sätt att lösa detta nya "problem" på. Jag lägger alltid i maten i krubborna innan jag byter vattnet då hästrana för det mesta kommer ner och kan börja äta medan jag grejar med annat. Men så är ju Aleccis inte så lättövertalad, så nu har hon börjat stanna kvar i hagen medan Pärla istället går ner och äter - vilket egentligen är rätt konstigt. För Pärla brukar absolut aldrig lämna sällskapet om hon inte så är tvungen. Så det är lite intressant att se hur hon värdesätter maten framför sällskapet den stunden. Fläskis!
   
  Red i alla fall Aleccis idag, Pärla fick vila. Vi red ner till LP och där var det upptaget så vi stod mest bara parkerade och pratade en massa först. Fick höra, när jag pratade om att våra starter blir okontrollerade ibland, något i stil med: "är HON sån? Hon som står så lugnt och avslappnat." Haha, ja sådan är hon. Aleccis är verkligen helcool och det är bara att parkera henne om man ska stå och prata - och så bara står hon där och halvsover. Men det är rätt stor skillnad när man sedan sätter igång och ska rida, och framför allt hoppa. Gladhäst.se.
   
  Därefter rullade vi runt på volterna. Hon var riktigt fin från början! Sänkte huvudet och gick lågt, mjuk och fin i munnen och lugn i huvudet. Men sedan fick hon upp ångan lite grann. Vi övergick nämligen snart till halter och igångsättningar, och då framför allt galoppfattningar. Hon lyssnar skapligt, men det är ju det att gör man en halt så är det halt som gäller. Ibland blev hon otålig och stod inte still och ibland blir det ett utdraget avbrott. Jag är inte förtjust i någon av de varianterna, men så får jag ju inte glömma att hon är rätt olydig och taggad, men även känslig och det gäller att jag för det första gör rätt, men framför allt är konsekvent. Det blev absolut bättre, mycket bättre till och med. Men jag vill ha mer än så!
   
  Hon var till och med lugn när vi travade och tog en galopp i en backe på hemvägen sen. Just nu känns det fullt möjligt att kunna rida henne på tränsbett till vardags så småningom. <3
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.