• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis hoppning

  Det här kommer låta konstigt, men detta var det bästa hoppasset vi har haft hittills i år. Men inte för "utomstående", då det nog inte såg så ut.
   
  Det började med att jag snart kortade upp ett stiglädren ett hål till så de normala hopplädren jag brukar hoppa i, men andra gånger har jag struntat i det. Vad som genast hände var att jag fick bättre position men framför allt balans och allt blev så mycket lättare!
   
  Men Aleccis då? Hon har stannat, stannat, stannat, stannat och stannat. Huuuur mycket som helst. På varje hinder. Vi kom bra, jag hade henne inramad, bra galopp, var noga med blick och mjuka händer. Allt kändes så bra som det kunde bli - men ändå hoppade hon inte. Det är då man tror att hon har ont, och det trodde jag med...
   
  Sen kom jag på mig själv med den där regeln Aleccis har. ALDRIG någonsin, under några som helst omständigheter bromsa in i hindren. Problemet var väl bara det att jag inte bromsade! Men däremot har hon nog blivit lite lydigare, så när jag satt upp blev det väl att jag backade av och genom att backa av kan hon inte gå på framåt, och kan hon inte gå på framåt så hoppar hon inte. Det är liksom med fart och när hon är "på" som hon hoppar. Bara då. De gångerna hon faktiskt har varit lugn så har hon varit "på" i huvudet, men lugn i kroppen = perfect match, men annars blir det oftast "på" i både huvud och kropp, och det blir så komplicerat då hon lätt sticker och det tar lång tid innan det händer något när man ber henne om något.
   
  Men efter att jag släppte på henne lite mer så hoppade hon klockrent! Efter några klockrena språng lät jag henne skritta några minuter, och sedan ville jag hoppa som en bana för att se så att vi kom överens. Men, haha, det gjorde vi såklart inte. För då tappade jag ut henne i en sväng och då tog det stopp igen. Men tack vare det så bytte jag från att smygmota med tygeln, till att göra det med skänkeln och då kände jag äntligen igen min hopphäst igen! :') Vi hoppade "banan" okomplicerat (förutom att hon hoppar jävligt långt ibland och då gör det fort efteråt).
   
  Så när det klickade för mig, så gick det bra sen. Men det är skillnad på "bra" och "bra", just sayin'. Regional 110 är fortfarande överkurs, så att säga.
   
   
  Angående min sits, balans och skänklar. När jag fick bättre position och balans tack vare kortare läder så följde jag med bättre i språnget. Flera gånger kände jag hur skänklarna var perfekta och då kunde jag vara väldigt följsam och ge henne lagom eftergift (dvs relativt lite) men utan att ändra min hands position något nämnvärt och i samma språng kom jag upp efteråt och hittade balansen snabbt och efter bara två språng så hade jag fått tillbaka henne tillräckligt för att tänka vidare. Så det kändes riktigt bra! Nu ska jag bara göra så här VARJE GÅNG också, och det är inte så lätt.
   
  En annan grej med. Det där med linjer är fortfarande svårt. Om hon siktar och går, så är det jättesvårt att få in rätt antal språng. Kommer vi nära första, så går det oftast bättre då hon inte kan skjuta på framåt så mycket. Men jag försöker faktiskt ta en förhållning och sen mjukna - och alltså inte småhålla hela vägen som jag tidigare gärna försökt göra. Det är alltså inte omöjligt, men det krävs mycket för att få till en linje med rätt språng. Det var även uppställt brutna linjer och de satte vi alla gånger utom en som var mitt fel pga dålig ridning mot första (jag lät henne flyta ut i svängen mot första, och då skulle det ha blivit jättesnävt, så jag försökte inte ens sikta mot hinder två). Men jag kände att mina volter har gjort nytta där jag verkligen försöker tänka på att leda ut och fram - och nu gick det att skicka ut handen, ut och framåt, och så såg hon nästa hinder och tog det (på för lite galoppsprång oftast, men ändå!).
   
  Så när jag kom på det (eller vissa delar iaf) som satt i somras, men som då kom automatiskt, behövde jag hitta/hitta igen. Om detta nu vill ligga kvar i mitt bakhuvud till P&Jn på lördag så ska vi nog inte behöva göra illa något eller någon. :)  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.