• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vårkänslor!

  Jag började faktiskt med Aleccis idag, och jag har ju tidigare nämnt att jag ska låta henne lyfta på tassarna lite oftare. Idag tyckte jag det var dags igen! Denna gång fyra hinder totalt; med studs, ett galoppsprång, två galoppsprång mellan dem. Men först red vi bort till oljetorpet och värmde upp lite. Snacka om vårkänslor! Aleccis var rejält taggad, hon låg på och en gång kom jag på mig själv med att känna samma känsla som när man rider in på en tävlingsbana av gräs och ska starta en klass. Att hoppa på gräs är så himla roligt! Så jag hoppas Aleccis blir på bättre tankar snart så vi kan fortsätta ladda inför kommande tävlingar.
   
  Sedan skulle vi då hoppa lite över hindren. Första gången jag red an mot hindren så gjorde hon en vanlig Aleccis-utbrytning. Men jag hade faktiskt med mig ett spö idag (har ju sällan det när jag rider nu för tiden, och aldrig på Aleccis). Dessutom hade jag lagt upp en pinne liggande på vänstersidan och ner mot marken som en "infångare" på vänster sida av hindret. Men det hindrade henne inte utan hon var på väg att dra bredvid men då la jag bara emot spöt. Jag vet ju hur ledsen hon blir av spön så jag ville verkligen inte slå henne, utan istället la jag det bara emot henne. Det lät inte ens, så det var verkligen inte något slag, men jag ville ändå att hon skulle förstå att det inte är okej att bryta ut. Samtidigt vill man ju inte göra det till ett obehagligt ställe just framför hinder, men att ha ett spö som "vägg" och mota lite med känns ändå som ett bättre sätt när skänklar och tyglar inte räcker för att rama in. 
   
  Hon blev väldigt förvånad! Och sen förknippar hon ju verkligen spöt med starkt obehag (hård uppfostran utomlands, minst sagt) men nästa gång hoppade hon utan minsta tanke på annat och sedan flöt det på!  Det gick väldigt bra när vi började med studsen. Men åt andra hållet gick det lite fort och det blev väldigt trångt, men den här hästen är makalös till att hinna upp med benen i tid!
   
  Min tanke är att kommande gånger faktiskt hålla ett spö i vänsterhanden bara för att kunna mota lite om hon springer ifrån mig och ska springa bredvid. Jag känner att jag måste hitta något effektivt sätt att sätta stopp för denna ovanan innan den tar över helt. Nu har hon gjort såhär väldigt mycket den senaste tiden och då är det svårt att utstråla själförtroende och hjälpa henne över hindren och därför vill jag inte att hon ska utveckla beteendet mer utan nu räcker det. Eftersom det har gått så långt att hon springer förbi hinder på 50 cm också, så har det inte alls med hinderhöjden att göra. Jag hoppas att det ska hjälpa genom att spöt bara finns där några gånger till och därefter är tanken att vi ska ha kommit över spärren och kan jobba med andra saker istället.
   
  Angående detta med att hon springer förbi hinder som är 50 cm, så är det faktiskt precis vad hon har gjort. På senaste tävlingen (där hon sprang förbi hindren så vi blev uteslutna i båda starterna) så ville jag rulla över ett litet hinder som stod uppe på en av banorna innan vi travade och skrittade av och hon totalvägrade 5-6 gånger (dvs sprang förbi och försökte sticka) men sedan hoppade hon jättefint och då var jag nöjd. Man "får" ju inte göra så, men det gjorde jag ändå.
   
  Även studsen var ca knähöjd = dvs inte "höga", men ändå provade hon ju att dra bredvid, så det känns ju som något man planterat i huvudet och inte höjdrelaterat. Men nu så ska vi se om vi tar oss igenom även det testet!
   
  Hindren ser faktiskt högre ut än de var. De båda närmsta är studsen.

  Därefter red jag Pärla. Denna underbara, älskade Pärla <3 Åh, min fantastiska gula tjocka lilla häst! Vi red bara i byn och tanken var att bara mysa, men vi fick till ett riktigt bra dressyrpass (i hoppsadeln och med hoppläder, typ - men ändå!). Hon dansade fram i skänkelvikningar, fattar galopp för minsta lilla, bryter av för ännu mindre och ja, där snackar vi häst som är reglerbar (till skillnad mot den tidigare nämnda, haha!). Vi gjorde mycket övergångar och hon är så lydig. Det enda som går att klaga på är att hon skulle behöva kännas lite lättare i framänden och så skulle jag önska lite mer tryck framåt när man ber om det, men annars är hon svårslagen om man ska rida en lättriden häst. Bästa!


  Kommentarer
  Julia

  Här ska jag klicka in fler gånger helt klart:)<3!

  2014-02-24 @ 21:32:36 | URL: http://www.nattstad.se/JuliaKulikdanielsson


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.