• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Valda sanningar

  På filmen igår, som var en filmad föreläsning, talade den mentala coachen bland annat om "valda sanningar". Det är något vi tror blint på. Exempel på valda sanningar är att man tror att vissa människor är på ett visst sätt (han gav stockholmare som exempel), och en annan vald sanning är om man "alltid kommer försent" osv. Det finns määäängder! Det han senare kom till i föreläsningen var de berömda plus- och minuskontonen. Framgång föder framgång; fokuserar man på det positiva i träningen så ger det positiva känslor och man förstärker självförtroendet på sikt tack vare att prestationen och resultaten blir bättre.
   
  De valda sanningarna är inta huggna i sten, utan man ska nog gärna tänka igenom dem och arbeta med att förändra dem som bör förändras. En arbetsuppgift vi fick efteråt, baserad på filmen, bestod av frågan: "Har du några valda sanningar?" Och även om de hjälper till att stärka mig som person, eller om de tvärt om inte alls hjälper mig.
   
  När jag åkte in till lägenheten igår kväll kom jag på en till vald sanning. En klockren sådan, som dessutom aldrig hjälper mig - den lyder; "Jag kan aldrig prestera under press". Det gäller ALLT; hästarna, när jag kör bil eller om jag ska skriva en uppsats/prov. Så fort jag sätter press på mig själv så fungerar det inte, vad jag nu ska göra.
   
  Nu är inte dessa klipp exakt om våra valda sanningar, men det är utvecklat därifrån. Det handlar om hur vi upplever saker, varför och hur vi borde tänka istället. Kolla in dessa filmer (och ännu fler!); del 1 och del 2.
   
  Typiskt ryttare; bilder där hästen ser bra ut (dvs öronen framåt) är ofta bra, eller i alla fall okej, bilder - oavsett ryttarpose.


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  HAHA gud vad sant det där sista är med att ryttare inte ens ser sig själva på fotot om där är en häst! Hahaha, jag har aldrig ränkt på det förut men det är VERKLIGEN så! ;)

  2014-02-26 @ 21:15:56 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.