• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Uppsittning i slowmotion

   
  Med denna film vill jag skicka en tanke till hästarnas kroppar och hur vi faktiskt behandlar dem vid uppsittning.
   
  Personligen försöker jag alltid hoppa upp från något när jag ska upp på Aleccis; antingen en bank (när vi är hemma) eller en pall (när vi inte är hemma). Ytterst, ytterst sällan kravlar jag mig upp på henne från marken, och från och med nu ska det aldrig mer inträffa. Pärla brukar jag vara mån med att "hoppa" med mitt ben som är på marken, och försöka kravla så lite som möjligt; alla som sett Eamon Hickey hoppa upp på unghästar med sadel men utan sadelgjord förstår vad jag menar. Aldrig mer kravel, och aldrig någonsin duns i ryggen!


  Kommentarer
  Emma

  Har alltid hoppat upp från marken, (även på Fille 181 cm.) Får panik när man ska försöka sitta upp från pall och hästen inte står still så jag skiter hellre i pallen hehe.. Men studsar alltid jämte och är rätt smidig av mig så hoppas Nicke överlever (som jag oftast sitter upp på)

  Svar: Men så är ju du typ 2,5 meter också. Det räcker ju för dig att ta ett litet kliv så är du ju uppe ;)
  vinna.blogg.se

  2014-02-20 @ 22:45:56 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.