• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Upp i ottan och sovmorgon

  Det är inte var dag man är uppe 05 och ska ut och rida, och sedan dessutom få sovmorgon - men det lyckades jag med idag. Det flöt på så himla bra i morse så vid ca omkring 06.20-06.30 red vi från gården, och tillbaka var vi två timmar senare. Jag va inne i lägenheten strax efter 09 och kunde sova 1,5 timme till. Det var inte fy skam efter bara fyra timmars sömn.
   
  Vi red alltså och tog några språng idag. Över riktiga hinder istället för mina skogsgrejer. Jag lät dem ligga på inbjudande 80-90 cm och Aleccis var som förbytt! Inte en enda tanke på att göra något annat än att hoppa, förutom en gång där jag tar på mig missen. Men hon var som precis förr! Vi höll inte alls på länge, men rullade över dem i alla fall för att få en go känsla. "Problemet" var väl snarare att nu vågar jag inte försöka hålla henne (igen...) utan låter henne bränna på vilket inte är så himla bra. Men det är för att jag inte vill att hon ska bryta ut. Så fort hon går på rakt och hoppar så hittar vi nog tillbaka till det stödet. Det gick ju ändå rätt bra på P&Jen vi startade för snart en månad sedan. Men nu vet jag verkligen att vi ska ta det försiktigt och hellre hoppa lågt, lite men ofta för det är det som passar henne allra bäst.
   
  Nu känns det bra igen med hoppningen, och jag ser fram emot att fortsätta ta oss till där vi var i slutet av förra året och därefter kliva vidare. Förresten så kände jag hur nyttig gårdagens pass var. Idag kom jag ner betydligt bättre i sadeln och det hjälpte. Något jag däremot måste sluta göra är att rida med så himla långa tyglar. Det gör ju bara att jag strular till det för mig själv emellanåt. Aleccis var för övrigt väldigt taggad idag, och framför allt på hemvägen studsade hon omkring hejvilt och bytte galopp i vart och vartannat steg.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.