• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Typ full gas...

  ... om hästen själv får bestämma. (Tur att hon inte får det.)

  Red Aleccis för en liten stund sedan och hon var... PIGG! Vårkänslorna sätter sig verkligen i vissa hästars huvud och Aleccis är en av dem! Hon ligger på och ska bara springa, springa och springa. Jag hade jättesvårt för att följa med bra i galoppen. Jag liksom kom inte ner i sadeln och så red jag där med mina långa tyglar - det blev ingen bra kombination när hon sen hoppar runt sidled eller börjar studsa. Men när jag verkligen fokuserade på att komma neeeeeer så blev det betydligt bättre och i slutet sedan så kändes det faktiskt bra igen. Så vi galopperade en hel del idag, men blandade givetvis ut galoppen med trav emellanåt. Men shit vad mina ben inte är vad de brukar! Jag känner av dem när de ansträngs i en väldigt "spetsig" vinkel (vet inte om det heter så, men ca 90 grader och mindre vinkel, dvs mer belastning än så), och i nedförsbackar eller när man ska "mota". Ta i och liksom gå "uppåt" är inga problem, då känns det bara som en sjukt rejäl träningsvärk. Men jag känner hur jag lätt överanstränger låren nu när det börjar gå bättre att använda dem. Det gjorde jag igår när jag släpade runt på hösilage (balen tog slut och då gav jag dem "för hand", idag fick de ny bal) och efteråt kände jag hur jag hade överansträngt benen.
   
  När vi galopperade nu idag så kände jag efter bara var ungefär 300-400:de meter galopp hur benen var heeeeelt slut! Det kröp i dem och fanns ingen styrka kvar så jag var tvungen att bryta av och vila, haha. Och nu efteråt så känner jag hur de är lite orkeslösa. Men de skärper snart till sig! Jag ska ju åka och rida L snart.
   
   
  Pärla blir riden av sin nya medryttare, får hoppas det går bra men det tvivlar jag inte på utan Pärla fixar biffen, så att säga.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.