• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tävlingsplanering

  Jag har med största sannolikhet tagit mig vatten över huvudet när jag anmälde oss till februaritävlingarna... Och varför, varför, varför anmälde jag oss till TVÅ dagar?! Hahah, usch, det kommer definitivt göra mer skada än nytta, men ingen minns ju en fegis, såatteeeh. "Kör, bara kööör!"
   
  Utöver de regionala starterna som då alltså äger rum i mitten av februari (jag jobbar dessutom första dagen, och tävlingarna börjar innan jag slutar jobbet. Stabilt upplägg från min sida - not. Men vad gör man? Måste ju jobba med ju.)
   
  Därefter väntar fortsatt trim och ett "tävlingsuppehåll" innan säsongen drar igång på riktigt för vår del. Tanken är att eventuellt försöka åka till Värnamo i slutet av mars, men annars blir det någon av (eller några av) Bratteborg, Norrahamar-Taberg, Lenhovda och/eller Aneby i april. Samtliga dessa är lokala och troligast är att vi hoppar 100 och 110, men det beror som sagt på lite olika faktorer, bland annat om det är inne eller ute, om vi känner oss redo, vad det finns för höjder att välja på osv.
   
  Därefter rullar det förhoppningsvis på, och i maj sedan åker vi kanske återigen till Bratteborg, men även till Braås och Vaggeryd-Skillingaryd. Den sistnämna klubben längtar jag efter att åka till. Det var ett tag sedan jag var där och red och de har så stor bana så det blir roligt!
   
  Sedan väntar juni och förutom lite olika tävlingar så är det dags för hemmaklubben att ha sina traditionella midsommartävlingar på gräsbanan. Där är tanken att vi ska vara med i år och jag har lite av ett delmål till just den tävlingen så det ska bli intressant att se om det går vägen eller inte.
   
   
  Men allt detta är högst preliminärt och mest bara lösa tankar. Det är så mycket som ska klaffa för att man ska kunna åka iväg och tävla. För det första så kostar det väldigt mycket pengar men både häst och ryttare ska vara hela, friska och fräscha i övrigt. Andra planer ska gå i lås och verkligheten med vardag ska även den fungera innan man kan boka upp helgerna.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.