• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Täckesbytardag

  Igår när jag kände på hästarna när jag hämtade ner dem från hagen till stallet så la jag direkt märke till att de var lite för varma om halsen. Någon annan hade nog inte reagerat, men man märker verkligen av små förändringar när man umgås med sina hästar varje dag<3
   
  Där och då bestämde jag direkt att byta täcken var det första jag skulle göra. Bytte på Pärlis (som ändå bara vilade), och tog av täcket från Aleccis medan de åt. Slängde på det tunnare täcket på henne efter ridturen. Fleecefodrat regntäcke sitter numera på plats, och det måste vara jätteskönt att ha dem på sig igen nu när det blev så himla milt igen.
   
  Man bör verkligen tänka på hur mycket man egentligen täckar hästarna. Eller hur mycket är inget jag borde predika om då mina går med täcke typ 22-23 timmar om dygnet i en följd (dvs all tid utöver borst- och ridtid). Men desto viktigare att det inte är för varmt (eller för kallt för den delen, man vill ju inte orsaka spänningar eller liknande). Jaja, detta med täcken är en djungel och jag är inte tillräckligt kunnig för att gå in på djupet i ämnet. Poängen var bara den att de nu har de tunna täckena på sig igen, och alla är nöjda med det.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.