• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat regional hopptävling Vetlanda RF Aleccis 14-15 feb

  Ja, då var tävlingsdagarna avklarade och det gick åt skogen i båda två - precis som jag befarade. Men det är rätt skönt att ha det avklarat, och nu är jag - vilket jag kanske egentligen inte borde vara efter sådana här resultat - väldigt motiverad på att börja om, träna mer men framför allt; göra om och göra rätt!
   
  Dag 1, 110 cm bed A:0/A:0
  Efter att ha gjort världens tabbe och missat veterinärbesikningen (gissa om jag hatade mig själv då?!), så blev det väldigt, väldigt stressigt. Jag ringde veterinären som vände, så vi kunde starta till slut, och vi fick ett okej att starta bland de sista i avdelningen, men uppladdningen var långt ifrån den bästa. Stressade igenom bangången medan mamma skrittade Aleccis för hand. Red lite sporadiskt i trav och galopp en kort, kort stund på framridningen, men gick sedan och väntade på veterinären. Väntade en stund, och slängde sedan av all utrustning, besiktade och så på med allt igen. Skyndade därefter in på framhoppningen med orden "Du har ett ekipage på dig!" i bakhuvudet. Aleccis vägrade, vägrade och vägrade. Sedan kom vi över oxern två gånger och då lät jag henne vara. Hade nog något mer ekipage på mig än de trodde. Det blev stressigt på banan också, även om jag försökte släppa det. Ett stopp på första, över kom vi på andra och då tänkte jag, optimistiskt, att det går nog. Men stopp och uteslutna på andra hindret.
   
  Dag 2, 110 cm bed A:0/A:0
  Men idag var det alltså en ny dag, med tillhörande nya tag. Det var betydligt bättre förutsättningar från min sida idag och efter framskrittning provade jag att värma upp henne mer eller mindre bara rakt fram. Några varv runt gräsbanan med framåt-tänk i galoppen, men utan att hon tog över. Hon kändes faktiskt riktigt fin! Inne på framhoppningen hade jag gett mamma tydliga direktiv så vi kunde arbeta effektivt där inne - och vilken skillnad det var när man hade hjälp med sig fram marken! Aleccis vägrade ett par gånger (lågt), men sen var jag på henne rejält med vänsterskänkeln och då hoppade hon bra! Höjde upp lite och kom ett par gånger till och kände att jag hade med mig henne, så då var jag nöjd. Inne på banan tog vi ett halv varv och jag lät henne rulla på lite och ta för sig framåt, men hon tog för sig lite väl och stängde av litegrann. Mot hindret sedan så tyckte jag att jag hade med mig henne, hon sög tag och jag höll om allt vad jag orkade med skänklarna. Det kändes bra! Men så vek hon av i precis samma sekund som hon skulle hoppa av. Nästa försök kom vi över, och jag tänkte samma tanke som dagen innan och siktade på nästa. Men samma sak där; hon smet förbi. Uteslutna på andra hindret.
   
  Men vi kom i alla fall över första, båda gångerna! Ärligt talat så kändes det i alla fall inte riktigt lika skitilla efter andra starten, för då red jag betydligt bättre. Tänkte på allt, höll om henne ordentligt osv, och det är ju också något man måste göra. Sen att det inte hjälpte är ju en annan femma.
   
  Alltså, det jobbiga i detta läge är att hon bjuder, suger tag i hindret - det finns ingen som helst tvekan i henne - men så verkar hon banga ur verkligen precis exakt i samma ögonblick hon ska lätta fram marken och så piper hon bredvid.
   
  Men det hindrar oss givetvis inte, utan nu är jag istället mer motiverad än jag varit på länge. Jag har redan lagt det bakom mig. Som jag nämnde för ett tag sedan så kommer jag arbeta annorlunda och framför allt på ett mer långsiktigt sätt. Ett lite annat upplägg kommer alldeles lägligt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.