• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat pay & jump i Vetlanda med Aleccis

  Det blev rätt stressigt, men tack vare högt tempo när vi red dit (nästan bara trav och galopp efter framskrittning) så kom anlände vi ganska bra. Aleccis fick hämta andan (haha) och vi skrittade runt lite innan jag bytte om. Därefter var det dags att gå in på framhoppningen till första starten.
   
  Aleccis var helt okej att rida. Lite tråkig i munnen och sådär, och lyssnade inte på bromsen så bra som hon borde men annars kändes det okej. Första språnget blev helfel på lilla då jag tänkte lägga henne nära, men hon klippte det stort så det blev som det blev. Men resten blev bra (vi tog bara två språng på oxern och ett på räcket). Sedan var det vår tur.
   
  90 cm
  Jag är relativt nöjd med den här rundan! Även om det gick fort så kändes det ganska bra. Hon låg på, men jag kunde ändå försöka ha kvar henne tillräckligt och skickade inte iväg henne mot hindren. En ganska okomplicerad nollrunda, men ja, hon var som sagt väldigt pigg så det såg väl inte jättebra ut ändå. För min del var det bara att rama in, sitta upp och visa hindren. Bra start på året! 0 fel.
   
  Skrittade en stund och därefter var det dags för nästa start. Inför den här starten var jag lite naiv och trodde jag hade längre tid på mig än vad jag hade. Det var även slarvigare ridning från min sida och Aleccis var lite "hattig" så det kändes inte lika bra. Tog några språng strax innan vi skulle in och det kändes bra.
   
  100 cm
  Helheten var lite sämre här och jag hade henne inte riktigt där jag ville ha henne och då tar hon genast för sig (eftersom jag dessutom snabbt blir passiv). Det gick fortare här, och var en sämre runda en första, men ändå så kom vi runt relativt smidigt då hon bara behövde se hindren och så körde hon på. Jag höll dock på att åka av efter tredje hindret då jag ville hålla ut henne, men hon var på väg att vika av, så det blev lite stressigt där ett tag att få tag på stigbygeln, hitta balansen och försöka sätta tillbaka henne något för att hinna styra mot nästa hinder - på bara en kortsida, men det gick! Sedan halkade vi ut långt i svängen mot sexan så där trodde jag nästan hon skulle vika av, men jag gav henne bara mer högerskänkel och så tog hon det som erbjöds. Det gick undan i kombinationen, men därefter ansträngde jag mig faktiskt och fick tillbaka henne bättre mot sista hindret. Okej runda med tanke på att vi kom överens och det gick att rädda lite även när det blev sämre vägar och så. 0 fel.
   
  Totalt hade vi sex chanser på oss att rida på rätt antal galoppsprång, varav vi satte dem fem gånger! Inte illa pinkat om ni frågar mig! :) Dessutom är jag rätt nöjd med min egen ridning. Jag måste bli mer beslutsam och lite tuffare ibland, men jag är nöjd med att jag höll om och försökte rama in med skänklarna, inte bli fast i händerna, försökte komma upp kvickt efter hindren (men det måste jag verkligen jobba vidare på) och sitta upp utan att backa eller bromsa mot hindren. Nöjd, helt klart!
   
   


  Kommentarer
  Martina

  Åh vilka fina rundor! Verkligen :) jönköping till helgen ;)

  Svar: Ju mer jag suger på karamellen ju bättre känns det faktiskt :) Nej, det blir skåne till helgen, men jag funderar på att anmäla mig till i alla fall en dag nästnästa vecka när det är i VRF :) Ska du starta februaritävlingarna? :)
  vinna.blogg.se

  2014-02-01 @ 19:25:51 | URL: http://martinaauren.blogg.se
  Denise

  Haha vad skönt att kunna rida till tävlingen även om det var något stressat! :D
  Och kul att du nollade båda rundorna :)

  Svar: Haha, ja, det är smidigt när det är eländigt vägläg men det tar ju sin lilla tid. Gäller ju att hästarna pallar det med då det är mycket att ta in längs vägen (vi rider bl a bredvid en 80-väg), och det är ju en halvmil typ så under den tiden man är på väg är det otäckt, haha. Man har ju verkligen ingen koll på hur det rullar på där borta :)) Åh, ja det kändes riktigt bra att starta såhär starkt! :D
  vinna.blogg.se

  2014-02-01 @ 21:03:40 | URL: http://flingans.nu
  Martina

  Sv; Isåfall bara på fredagen, för åker iväg på spa lördag-söndag :) men vet du om tävlingarna startar 13.00 på fredagen? För jobbar ju, så om dem börjar redan 9 så kan jag inte va med :/

  2014-02-02 @ 12:56:22 | URL: http://martinaauren.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.