• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Prova något nytt #oansvarig

  Jag rider ju med handhäst ibland, och när jag gör detta så rider jag alltid på den slöaste och har den piggare i handen. Detta har samtliga gånger (har ridit med tre olika handhästar, eller oj nej just det, fyra har det visst blivit) inneburit att den häst som jag ridit har varit lägst i rang (= Pärla, hähä).
   
  Men nu tänkte jag prova något nytt! Det är ju allmänt känt att flocken följer efter ledarhästen, och nu ska jag prova att istället rida Aleccis. Men inte tänkte jag släpa på Pärla, nej nej, istället ska jag låta Pärla hänga efter helt lös.
   
  Det ska bli intressant att se om hon förhåller sig till detta. Om hon kommer tycka att det är okej, eller om hon kommer tycka att det är jobbigt att få hänga med bäst hon kan. Eller så kanske hon tycker det är kul. Jag tvivlar inte en sekund på att hon hänger på, och vi ska hålla oss på vägar där det sällan kommer trafik (=skogsvägarna). Dessutom, OM det skulle komma någon bil så kommer jag inte ens behöva lyfta ett ögonbryn utan hon kan det där med att gå på rätt sida, haha. Men prova, det måste man göra! Annars vet man ju inte om det kommer fungera.
   
  Oansvarig hästägare, japp!
   
  Jag brukar ha Pärla lös när vi ska förflytta oss allihop och det inte inkluderar ridning.


  Kommentarer
  Caroline Bågfeldt

  Sv: Ja, vi la också märke till detta och ska ringa veterinären idag. Jag vet inte om vi ens kunde ta in allt igår på kliniken men att han skulle röra på sig kommer jag ihåg, men hur är en annan femma. Men vi har läst mycket på nätet och ska ringa idag och kolla om vi inte ska göra på annat sätt.. :)

  2014-02-06 @ 08:35:40 | URL: http://carolinebagfeldt.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.