• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Propellervändning"

  Jag nämnde, för ett bra tag sedan, att Aleccis inte kan(? = jag kan inte få henne att göra) bakdelsvändningar. Det blir en halvdan propellervariant där hon flyttar likamycket med bakdelen som framdelen, haha. Men jag har kommit underfund med hur jag kan få henne att tänka lite mer rätt och successivt få henne att göra det jag egentligen ber henne om. Det är nämligen så att jag strax innan jag har tänkt att be henne om att göra en vändning, så ryggar vi ett par steg för då är rumpan kvar på samma ställe medan hon flyttar framdelen de första stegen och på så vis gör hon rätt i alla fall i början. Detta har vi gjort några gånger och det blev verkligen stor skillnad. Men jag har inte prioriterat det, eller vad man ska säga, men det är alltid roligt när man hittar något som kan hjälpa till så hästen får lite extra skjuts i rätt riktning.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.