• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mörbultad - igen.


  Började med Pärla. Hon gjorde det hon skulle och hon kan ju sånt här. Kom in med dålig galopp första försöket så rev de båda sista pga det. Sedan gick hon klockrent, och sen tappade jag bort mig totalt! Var ju med i sprången vad gäller balans, men på något sätt började jag låsa benen och det fick jag inte "bort" sedan, så fick tänka till lite där. Pärla fick gå på lite framåt vilket är perfekt då hon gärna vill krypa intill hindren.
   
  Därefter var det Aleccis tur och det började väl rätt bra. Förutom att hon ökar och då blir det väldigt trångt. Byggde om lite sedan, men problemet kvarstod; hon försöker pipa iväg över hindren och framför allt efteråt. Sedan red vi bortåt en bit, vände i galopp och sen skulle jag göra ett galoppombyte. Så i tre galoppsprång hade jag henne jättefin, hon laddade men låg kvar och gick i mycket power och sedan bad jag om byte och ja, hon gjorde väl rätt så långt, men hon bjöd mig på en rejäl resa. Hon skickade mig till månen och jag landade i kina, kändes det som. Fyfan. Snacka om att skjuta rygg! När jag var i luften och märkte (vilket jag gjorde väldigt snart) att jag skulle missa hennes rygg/hals så började jag bli rätt arg. (Man hinner verkligen känna mycket på kort tid.) Det var helt omöjligt att landa på något annat sätt än framför/under henne och jag blev rejält översprungen, sparkad och trampad på. Lyckat... Låg kvar en stund och var mest arg. Aleccis tog ett ärevarv men stod sedan och väntade utanför stallet.
   
  Det gjorde så satans ont! Mest ont gör det i låren och ryggen. Lårmusklerna har fått ta mest stryk (och mina allra bästa favoritregnbyxor är skräp nu. Skit också!), så benen bar knappt. Men jag stapplade mig bort till Aleccis och gick ner till "banken" där jag brukar hoppa upp. Det var den mest smärtsamma uppsittning jag har gjort (förutom den från förra årets helvetesfärd), och sen tog vi en kort tur i trav och galopp innan vi skrittade av. Ååå vad ont det gjorde (gör). Lika hemskt var det att kravla sig av igen. Jag parkerade henne på samma ställe och försökte kana av försiktigt ner på banken igen.
   
  Nu är jag inne och har legat/suttit lite och nu gör det ännu ondare. Det är tack och lov bara muskler som tagit styrk för det känns väldigt tydligt. Men problemet är att lårmusklerna inte "fungerar" så benen bär inte, och det är väldigt jobbigt. Hela kvällens to-do-list blir alltså uppskjuten. Skit, skit, skit...
   
  DET GÅR BRA NU... Inte.
   
  Gamla bilder på "banken" jag använder när jag sitter upp (och ibland när jag sitter av).
   


  Kommentarer
  Josefin Pageryd- hästbloggen

  Tillsammans är vi starka! Jag har en grym idé som har blivit väldigt populär. Jag har alltid hjälpt mina läsare, ni har gett mig otroligt mycket genom att få min dröm i uppfyllelse ( driva en större blogg) och nu vill jag ge tillbaka. Jag lägger nu fokus på att hjälpa er nå era mål, peppa, stötta och hjälpa till med allt jag kan! Jag vill jätte gärna hjälpa just dig med det du önskar, jag finns alltid här!
  http://pageryd.horseworld.se/2014/02/20/jag-pratar-bra-power/#comments

  2014-02-22 @ 00:00:17 | URL: http://pageryd.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.