• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Medryttare?

  Jag kopierar rakt av från en fb-grupp. Och ja, kraven är höga - kanske för höga - men inget är hugget i sten. Jag vill bara sålla bort skogsmulleryttare/åka häst:are och eventuella nyhetens-behag-ryttare. Jag letar något långsiktigt och någon tjej/kille som vill.
   
  Har du ett brinnande intresse och verkligen vill ta ett stort ansvar, rida och träna  - trots sämre förutsättningar (ingen ridbana/ridhus, bara "rida ut" och inte med sällskap) men ändå vill bli bättre (gärna tävlingsintresserad!) - så har jag eventuellt något som kan passa.

  Jag har dock STORA KRAV och går bara vidare med tanken om det blir riktigt seriöst. I min hage står två hästar, varav jag vill (samt framtida arbetsförhållanden kommer kräva att jag) bara lägger ner tid ...på den ena - därför söker jag dig; du ska ha eget driv, vara positiv, se möjligheter istället för problem och kunna "släppa till" och bjuda på dig själv och vara full med energi. Jag önskar att du rider min häst, helst, på heltid men enligt ök och definitivt mer än bara lalla runt i skogen 2 ggr/v då jag inte anser det vara tillräcklig motion, eller tillräckligt för att ha fler folk i stallet. Vi snackar alltså omkring 5 ggr/v; mer eller mindre beroende på framtida faktorer. Det blir som att ha en egen häst - den nivån pratar vi alltså om.

  Jag har en läromästare strl C-ponny som gärna vill fortsätta komma ut på tävlingar (klubb och lokala) på i alla fall LD-LC nivå att börja med. Men det är uteslutet med en "tävlingsryttare" som bara är ute efter att starta tävlingar, utan att göra "vardagsjobbet". Ryttaren bör ha relativt bra ridvana och då syftar jag på att man ska förstå att hästen ska arbetas "uppåt" (framför allt en häst av tyngre modell), handen är en vägvisare och kropp/sits gör jobbet men även att det är den mentala biten som styr hur resultatet blir. Min tanke är inte att ha en medryttare som ska göra något "grovjobb", men det är viktigt att ryttaren i fråga behärskar att hålla igång det befintliga och utvecklas tillsammans därifrån till ett samspelt ekipage.

  Engagerad/-e förälder/-rar är ett måste! Och som sagt har jag höga krav, framför allt på att det man bestämmer är det som gäller och jag söker någon med lite jävlar anamma så det inte rinner ut i sanden.

  OM det är intressant så är det bara att hojta till! Hästarna går på lösdrift så det är förhållandevis lite arbete men det förekommer och det ingår givetvis (det tyngsta är vattenbyte, som är tyngre vintertid). Hästarna, eller ja, hästen det gäller, står en dryg halvmil utanför Vetlanda (mellan Vetlanda och Holsby).

  Det handlar inte om något "jobb" varken för ena eller andra parten, utan jag är ute efter en win-win situation där det kanske finns någon som vill, men kanske inte har möjlighet till att, ha egen häst och som även har möjlighet att prova på tävlandet.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.