• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Måndagskväll

  Kom ut och red Pärlis idag, äntligen! Men det var svårt, väldigt svårt att motivera mig tillräckligt för att ta tag i att rida henne en sväng. Men när man sitter där på världens mjukaste, gladaste, gula häst så försvann det. Hon var verkligen så fantastiskt fin att rida att jag undrar vad tusan jag håller på med när jag inte "har lust" att hålla igång henne. Men så är det. Det är som att träna; det är jobbigt när man planerar, motiverar sig, tar sig dit, byter om, anstränger sig, duschar, tar sig hem - men efteråt är det en av de bästa känslorna man kan känna.
   
  Vi red barbacka, först i skogen, och jag försökte rida upp henne i en lite högre form och ja, hon var verkligen kanon! När vi kom ner mot byn så tappade vi fokus lite så då gick hon inte riktigt lika bra. Men vilken skillnad mot förr! Det känner inte ens som man rider samma häst. Min finis!
   
  Efter en maskin tvätt, lite disk och matlagning styrde bilen till L och jag fortsatte att tömköra henne. Det räckte med att släpa däcket idag för hon var så himla taggad, men samtidigt var hon väldigt uppmärksam och inte riktigt "med" i huvudet utan hon reagerade ganska stark på omgivningen och då finns det ingen som helst anledning att "push it". Men även hon är riktigt fin att tömköra! Uppmärksam, mjuk och hon har fått en helt annan bjudning än när vi började. Synd att hon inte är storhäst, haha!
   
  Nu ska jag njuta av en lugn kväll. En godispåse och en chokladkaka väntar på mig, och jag känner att jag måste ta hand om dem. Usch, jag har fått ett sådant fruktansvärt sötberoende den senaste tiden. Men det orkar jag inte ta tag i än utan jag faller för frestelsen varje gång (läs; varje dag). Men det lugna, och kravlösa denna kväll bjuder på har jag längtat länge efter!
   
  Aleccis vilar (och jag har redan världens abstinens!). 


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.