• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ledsen dag blev glad

  Jag har varit rätt ledsen idag... Ledsen å andras vägnar. Ibland undrar man hur naturen tänkte, när stackars oskyldiga djur får ta "smällen". Men vad man än säger, vill, tänker eller tror på - så är det alltid naturen som har avgörandet på sin sida. Naturen vinner alltid.
   
  Sedan hamnade jag i en tråd på fb där jag ville ha kritik för min ridning, men sen är det inte alltid lika roligt att få den. Jävla pucko är vad jag är, men det är då man ska vända informationen till ett jävlar anamma så att man istället kan sikta högre. Det är en person som jag har förtroende för som sa att jag sitter för baktungt och rider Aleccis väldigt framtungt, och även låser hennes bogar. Det är inget jag ifrågasätter eller blir ledsen över. Men när jag precis har hittat något som jag tror kan fungera, och så är det enda jag gör där uppe att stjälpa henne, det är då jag blir rätt ledsen... Men bara att få upp framdelen på hästen och sluta sitta baktungt och luta mig bakåt (hur det nu ska gå till) och anledningen till varför hon är så svårkontrollerad/inte lyssnar är en konsekvens av ridningen. Så där fick jag, kan man säga. Problemet är bara det att sitter jag inte ordentligt på rumpan så jag kan hålla om stadigt med skänklarna så piper hon ju förbi, och/eller sticker. Men jag vill ju vidare, så då är det bara att tänka om, och försöka hitta något som fungerar bättre. Svårt, svårt, svårt.
   
  Men, ut till stallet for jag under eftermiddagen och red Aleccis. Började med att ventilera för Jennie (det är henne man ringer när man måste ventilera<3), och så pratade vi medan jag gjorde allt i stallet samt en tredjedel av ridturen ungefär = det som även blev Aleccis uppvärmning. Aleccis låg på rejält, men jag gjorde ingen grej av det.
   
  Sen var jag i betydligt bättre stämning och allt eftersom vi red vidare kom jag att tänka på att man får hästen bättre på baken genom mycket övergångar och avbrott (någon skrev; två meter skritt, två meter trav), så det var vad jag pysslade med sen. Fast, det blev typ två hundra meter trav och två-tre meter skritt (eller mer om hon inte var nere ordentligt). Traggla, traggla, traggla. Tålamodet fanns där, humöret var bra, och jag höll till och med fokus! (Det märkte jag inte förrän efteråt, att jag inte hade tänkt på något annat alltså utan hållit tankarna i styr - bra jobbat för att vara mig!). Sen tog vi lite galopp igen och då tänkte jag på det här med att övergångarna ska vara långsamma. Liksom sega och utdragna, hästen ska ta i. Och så hamnade jag i ett jättebra "samlat-mood", och då galopperade hon jättesamlat. Inte i någon GP-form, men med snäll mun, väntade och låg kvar. Och så fick jag ner henne till trav exakt i det steg jag ville. Men ibland rullade hon iväg för mig i trav, men över lag var det bra.
   
  När jag skrittade hem tänkte jag att "det här var ju inte så dåligt", och sen tänkte jag snabbt igenom passet och kom fram till att det faktiskt var riktigt bra! Så jävla underbart att äntligen, ÄNTLIGEN, rida ett bra pass med Aleccis igen! (I lördags har jag inget att klaga på, men det var inte direkt samma sak Förutom P&Jn så var det väldigt länge sen vi hade ett bra pass.)
   
  Hon exploderade inte ens en enda gång, utan vi kunde även fullfölja passet med en bra känsla. Jag var så glad och nöjd efteråt att jag bara var tvungen att ge henne en stor kram när jag hade suttit av, och dra in all den där goa hästlukten. <3 En annan grej jag la märke till var hur pass svettig hon var. I vanliga fall är hon ofta dyblöt, många gånger pga stress eller liknande som har uppkommit för att hon har tittat eller varit ofokuserad, men idag var hon bara sådär lagom svettig, knappt något alls utan mer åt det varma hållet. Lite svettig här och där bara, och det, DET mina vänner, där har vi bevis på en häst som varit tillfreds och lugn i skallen.
   
  Skogen, dahlsedarundan och flugebyrundan, en timme senare hemma igen, glada och kompisar. :)
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.