• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte varje dag man får rida shettis på cirkus en och sextio.

  Idag har jag alltså ridit shettis. Min galna häst är så himla tittig, och idag tryckte hon ihop kroppen så den blev 1m lång, och stegen var lika korta och sprättande. Hon flög runt på grusvägen, hit och dit och så rycker det i kroppen på henne. Skogen är väldigt, väldigt otäck. Eller så var det bara en helt vanlig dag. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är jobbigt med en såhär tittig häst, men - som vanligt - vad gör man...
   
  Red i skogen först, och det fanns ingen chans i världshistorien att ens försöka tänka på att jobba henne. Fokus var bara på att hon skulle galoppera med alla benen, som en normal häst, utan att fladdra omkring på hela vägen och tro att allt ska äta upp henne. Vi tog ett varv runt lilla rundan i byn där hon kastade sig runt en gång, och sen blåste hon upp sig när vi skulle rida förbi några hus (som vi bara ridit förbi säkert 200 ggr förut). Därefter tog vi några varv på LP. Hon var förvånansvärt fin större delen, men i slutet var det värre. Avslutade snart och begav oss hemåt. Men sen exploderade hon och då bara stänger hon av. Så himla tråkigt är det, och det värsta är att det blir alltid minst en sådan här VARJE dag vi rider. Hon sticker inte, men hon får någon typ av panik pga något och antingen försöker hon röra sig framåt, eller åt sidan eller vänder om. Man blir inte direkt överlycklig över dessa ryck, men de ingår i den dagliga ridningen. Tyvärr... Sista biten gick skapligt. En timme var vi ute, och passet var väldigt blandat, men det var inte ett av de sämsta passen så jag är inte missnöjd heller, även om jag gärna hade önskat att hon var betydligt mindre tittig.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.