• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Idag var vi kompisar!

  Ehm, det är nästan så jag inte borde eller vill erkänna detta, men trots ett tre timmars pass igår (eller själva passet var ju inte direkt i tre timmar, men från att vi lämnade stalldörren och stod på samma plats igen så hade det gått tre timmar - helt normalt om man ska bege sig iväg och hoppa lite vintertid).
   
  Det jag skulle säga var i alla fall att trots detta så kunde jag inte låta känslan av att vara tragiskt värdelös gro sig större, utan jag slängde in allt mitt skräp (läs; hindermaterial) i bilen och körde ut det på skogsgrusvägen. Hoppträning nästa, alltså!
   

  Tro det eller ej, men det gick faktiskt att stapla upp det (tillsammans med två stubbar och några fler pinnar) till lite höjder utan att det föll, halkade av, blåste av eller liknande - och detta trots att det snöregnade rejält ett tag.
   
  Två räcken, ca 17 meter mellan, och från omkring 80 som lägst till avslutningsvis 120 cm (jag chansade lite och byggde på måfå med det som fanns, och mätte efteråt. Rätt skön känsla ändå att det blev i överkant och måtte hindren nu kännas små imorgon!)
   
  För ja, Aleccis var fin! Hon var faktiskt lite avvaktande först, inte så att hon tvekade, men lite avvaktande var hon men det var som att vinna OS varje gång vi hoppade och lika mycket beröm fick hon också. Så snart släppte det och då kunde vi rulla på fram och tillbaka. En gång bröt hon ut (till räcke "två"), men jag kände så himla väl att jag liksom övergav henne i anridningen. På nästa försök satt det som en smäck och resternade språng var även de bra. Så det kändes riktigt, riktigt bra - men det är stor skillnad på att hoppa lite rakt fram och att hoppa en relativt svår bana inomhus med massor av hinder. Men huvudsaken är i alla fall att vi hade roligt!
   
  Även om jag ville ta några språng, så ville jag inte att det skulle bli för ansträngande för henne såhär dagen innan tävlingen, så vi avslutade "så fort som möjligt" och joggade sedan i trav och galopp i skogen och byn den kortaste rundan man kan ta som ändå är en runda. Hon var fin, men låg på lite i framför att traven. Totalt 50 minuter, så det var väl godkänt ändå.
   
  Därefter tog jag ut min gula (tjocka) stjärna på en tur barbacka. Eller nej, tanken var inte att rida en tur utan vi skulle också hoppa! Men bara för skojs skull och i lite styrke-syfte. Ett låg på 70 och det andra på 80 så det var okomplicerat men ändå så hon var tvungen att hoppa (och inte kliva över). HAHA, jag minns knappt när jag hoppade barbacka med stjärnis (eller någon häst för den delen!) sist. Så satans roligt! Men det var döden för benen och vad tydligt man kände hur viktigt det var att verkligen komma upp ordentligt i språnget. När jag inte kom upp ordentligt så kände hon på bommarna då och då (bara med bak), men när jag ansträngde mig så gjorde hon inte det. Vi hoppade kanske ett tiotal gånger fram och tillbaka och sedan var mina ben slut! Hur svaga är de egentligen kan man undra. Men både jag och tanten hade himla roligt, och vi var minst 10 år yngre vardera båda två. Lycka är att hoppa barbacka <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.