• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ibland känner man sig dummare än vanligt

  Vänster. Det är ju alltid åt vänster Aleccis bryter ut, och tidigare idag kom jag att tänka på en sak. Exakt detta var det ju vi jobbade med i somras; Aleccis bröt alltid ut åt vänster (om hon inte valde att hoppa). Det var såå enkelt att jobba med detta och snart hade hon bara sikte rakt fram. Vad jag gjorde? Förutom att rama in och vara extra tydlig med vänsterskänkeln så gav jag henne ett ledande tygeltag åt höger precis innan hon hoppade. Voalá!
   
  Nu känner jag mig verkligen helt borta som inte har haft en endaste liten tanke på detta under dessa veckor. Nu säger jag inte att det hade hjälpt oss just nu, men om jag bara hade tänkt på det så hade jag kunnat prova. Jag känner mig så himla dum, haha! Men så är det ju; i stort sett allt man gör är ju färskvara. Dressyr, hoppning, hantering, trickträning osv. Ju mer regelbundet man gör något desto bättre resultat får man.
   
  Men återigen, jag är verkligen jättesugen på att sätta igång nu och arbeta annorlunda. Inte bara leda henne höger, utan stärka henne, jobba på mer lydnad i samband på hinder, göra studs, serier och andra typer av kombinationer och tidsmålet är att på två månader ska vi vara redo. Är vi inte det, så fortsätter vi bara jobba, men delmålet är två månader.
   
  Jag ska försöka att hoppa studs/serier över mina pinnar och stubbar och annan bråte i skogen minst en gång i veckan och helst hoppa andra typer av (låga) hinder på någon typ av bana en gång i veckan där vi kan träna på vägar, antal galoppsprång mellan hinder, olika övningar (typ klockan och dyl.) men har jag inte möjlighet att göra det så tänkte jag att hon likagärna kan gå serier två gånger i veckan (blir ju varken högt eller avancerat pga förutsättningarna, men bättre än inget). Gymnastik, styrka, smidighet - men framför allt är det ju så himla roligt att hoppa sådant!
   
  Tanken är att när jag ändå har byggt upp lite olika studsserier så tänker jag även låta Pärla gå dem, men då troligtvis inte mer än en gång i veckan. Det gör bara gott för henne att hon får anstränga sig mer än bara konditionsmässigt.
   
   
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Nicke är den enda jag tävlar för närvarande, var ju på jfk och sen blir Värnamo nästa, på söndag. 100 och 110.
  Tänkte faktist på det, att dina hästar förmodligen har grym kondis så mycket som du rider, men hur är det med styrkan? Tex klättring, studs och serier, tror det kan hjälpa mycket för å få din att orka hoppa i alla lägen :)

  Svar: Exakt, det MÅSTE vara så! För det är ju som med oss; att bara vara ute och jogga ger ju inte direkt smal, vältränad mage men däremot en jäkla kondis efter ett tag. Man måste ju få in styrka! Så japp, styrka it is! :)
  vinna.blogg.se

  2014-02-17 @ 11:00:27 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.